Kedigen'in Öyküsü

Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
İdeal Kedi Nasıl Olmalıdır?

Kimimiz kedimizin zayıf olduğundan, kimimiz şişman olduğundan yakınır, dururuz. Bizim için bu değerler çoğu zaman görecelidir. Çünkü kedimiz bize hep ideal gibi görünür :) PURINA, kedilerin zayıflık ve şişmanlık ölçülerini bilimsel bir araştırma ile ortaya koydu. 

Kedim Çok Zayıf

1- Kısa tüylü kedilerde kaburgalar görülecek şekildedir. Hissedilebilecek yağ yoktur. Karın çukurluğu serttir. Bel omurları ve kalça kemiğinin kanatları kolaylıkla hissedilebilir.

2- Kısa tüylü kedilerde kaburgalar kolaylıkla görülür. Asgari kas kütlesiyle birlikte bel omurları belirgindir. Karın çukurluğu aşikardır, yağ hissedilmez.

3- Asgari yağ tabakasıyla kaburgalar kolaylıkla hissedilebilir. Bel omurları ve kaburgaların arkasındaki bel, bellidir. Çok az karın yağı vardır.

4- Kaburgalar, asgari yağ tabakasıyla birlikte hissedilebilir. Kaburgaların arkasındaki bel farkedilebilir. Hafif karın çukurluğu vardır; karın yağı yoktur.

Kedim İdeal
5- Orantılıdır. Bel, kaburgaların arkasında gözlemlenebilir. Kaburgalar önemsiz yağ tabakasıyla birlikte hissedilebilir. Karın yağı asgaridir.

Kedim Çok Şişman
6- Kaburgalar hafif yağ tabakasıyla birlikte hissedilebilir. Bel ve karın yağı ayırdedilebilir ama belirgin değildir. Karın çukurluğu yoktur.

7- Kaburgalar makul bir yağ tabakasından dolayı kolayca hissedilemez. Bel kusurlu olarak farkedilir. Karnın yuvarlaklığı belirgindir; karın çukurluğu ortadır.

8- Kaburgalar aşırı yağ tabakasından dolayı hissedilemez. Bel yoktur. Belirgin karın çukurluğu ile birlikte karnın yuvarlaklığı aşikardır. Yağ birikintileri bel bölgesi boyunca vardır.

9- Ağır yağ tabakasının altından kaburgalar hissedilemez. Ağır yağ birikintileri bel bölgesi, yüz ve eklemle bağlı uzuvlar boyunca vardır. Bel olmadan karın şişiktir. Karında geniş yağ birikintileri bulunur.

Kaynak :
Bu makale PURINA PetCare Center'daki PURINA Labratuvarlarında yapılan araştırmalar sonucunda hazırlanmıştır.

Burada verilen sağlık bilgisi sadece eğitimsel amaçlar içindir ve bir sağlık çalışanı ile yapılan görüşmelerin yerine geçmesi amaçlanmamaktadır. Hasta bakımı ile ilgili tüm kararlar hastanın kendi özelliklerini de göz önünde bulunduran bir sağlık çalışanı ile birlikte alınmalıdır.

15.09.2003

İlgili Başlıklar
Kediler Neler Yaparlar?
KEDİMİ KISIRLAŞTIRMALI MIYIM?
Kedilerin Yaşam Safhalarına Göre Beslenmesi
EVCİL HAYVANLARDA TÜMÖR ÇEŞİTLERİ
KURU MAMA MI, YAŞ MAMA MI?
    Yorum Yaz

Yorumlar   (4 adet)

Yazan: pamukpati

Tarih: 31 Temmuz 2004

Saat: 15:20

calincia,kedin fazla hareket ediyorsa bu normaldir,bizler gibi

Yazan: 154

Tarih: 13 Mayıs 2004

Saat: 22:04

benim kedim ideal ölçülere sahip.

Yazan: calincia

Tarih: 20 Eylül 2003

Saat: 15:04

ama benim kedim çok zayıf! yiyor yiyor ama şişmanlamıyor. küçücük kaldı...

Yazan: MISCHA

Tarih: 15 Eylül 2003

Saat: 15:35

İki kedimde de üstten görünüm normal. Fakat karındaki yağ oranları büyük oğlumda (1,5 yaşında) avucumu dolduruyor nerdeyse, küçük oğlumda yağlanmaya müsait. Pembe karnı dolmaya başladı. O kadar çok evde koşmalarına güreşmelerine rağmen. Ama yağlı karınlarını mıncıklanmayada bayılırlar.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
  acelebi - Melike Öner'i...
  luckiya - Pina'ma Mektu...
  luckiya - Narçin Koşder...
  luckiya - Kediler Ölmez...
  maiamelike - Kedigen'in...
Kediler Ölmez, Onlar...
“Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...”   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.