Kedigen'in Öyküsü

Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
SEVGİ SORUNU

Neşeli “merhabalar”a hasret kaldık son zamanlarda. “İnsanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum” sözünü daha çok hatırlamaya başladık...

Haberler bölümümüzde bu hafta üzücü bir olaya yer verdik. Bütün medya organlarında da yankı bulan “Filistin Askısında Kısırlaştırma” işlemi, gürüntüleri ve içeriğiyle uzun zaman hafızalardan silinmeyecek eminim ki. Medyada, ehil olmayan ve hatta diplomasız doktorların yanlış uygulamalarına çok yer verildi bugüne kadar. İllegal çalışmalar, “merdivenaltı muayenehaneler” sıkça karşımıza çıktı. Ama bunlar hep gözlerden ırak, gizlice yürütülen faaliyetlerdi. Konu hayvan sağlığı olunca nasıl da göz göre göre vahşet sergileyebiliyor  “meslek erbabı”, üstelik te resmi bir kurumda. İşte neden hayvanseverlerin bu kadar hassas ve tepkili olduğunu soranlara bir yanıttır bu yaşananlar. “Aman canım ne var sanki insan hayatına ne kadar değer veriliyor ki memlekette, hayvanlara gelene kadar neler var?”. Olumsuz bir örnek diğer olumsuzu haklı çıkarabilecek bir sebep gibi konuluyor. Bu her alanda yapılmıyor mu zaten? Düşünen, hisseden insanlara yenileri eklenmesin diye olumsuz örneklendirmelerle birçok konu kapatılmıyor mu?

Peki veteriner hekimlik mesleği, tüm dünyada son derece saygı gören – doktorlukla eşdeğer tutulan – bu meslek ülkemizde ne durumda? Etrafınızdaki kaç genç, sorduğunuzda “ben veteriner olmak istiyorum” diyor? Eğitim hayatımızın genel çizgisinde olduğu gibi, maalesef, veterinerlik te “şanseseri” olunan bir meslek durumunda. Çoğu veteriner işini yapmıyor ya da yapamıyor. Bir yandan da işini yapan ve seven veteriner hekimlerin hali pek içaçıcı değil. Çoğu, kliniğini kapatma noktasında. Temelde yine herkesin yaptığı gibi eğitim sistemini ya da veteriner fakültelerini sorgulamak yerine toplumdaki genel hayvan-sevgisizliğini kırmanın veteriner hekimlik mesleğinin geleceği açısından daha doğru olduğu şüphesiz. Canımız diyebilirsek hayvanlara canımız kadar değer verebiliriz ancak.

Yine sevgi kilit sözcüğümüz oldu sözün sonunda. “Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak herşey” dediği gibi şairin, sevgi kurtaracak dünyayı.

Sevgiyle kalın.

31.03.2008

Yorum Yaz
Sayfa başına dönmek için tıklayın
  _Shela_ - Kediler Ölmez...
  aysu_senem - Kedim - Ne...
  kemancının kedisi - Naz...
  kemancının kedisi - Ham...
  noyan43 - Pençeli Payla...
Kediler Ölmez, Onlar...
“Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...”   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.