Kedigen'in Öyküsü

Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
Kedi Gülüşü: Kedilerle Hayat Nasıl Geçer?

Cumhuriyet yazarı Deniz Kavukçuoğlu'nun son kitabı Kedi Gülüşü, bugün kitapçı raflarında yerini alıyor.

Kedi sahibi okuyucuların büyük bir zevkle okuyacakları, kedilerle ortak bir yaşam sürmemiş olanların da değişik tatlar bulacakları bir kitap var karşınızda: Kedi Gülüşü. Anılarıyla çok ses getiren Deniz Kavukçuoğlu aslında yine “an”lardan söz ediyor, ama bu kez küçük dostlarıyla geçirdiği anlar söz konusu. Aslında bu kitap, sadece kedili anılardan oluşmuyor, Türk ve dünya edebiyatından kedili alıntıları da okurla paylaşıyor. Kavukçuoğlu, kitabını bu yüzden kolektif bir çalışma olarak nitelendiriyor.

Kavukçuoğlu’nun ve dostlarının kedileri bazen duygulanıp, bazen çok eğleneceğiniz bir dünya kuruyor. Bağımsızlıkları, muziplikleri, yaramazlıkları ve dik başlılıkları nedeniyle kedilere başka bir gözle bakmanızı sağlayacak bu kitap. Kedi Gülüşü’nü
bitirdiğinizde sizin de yüzünüzde muzip bir gülümseme belirebilir, dikkat edin!

Kitaptan...
“... Kedicik yolun ortasına oturmuş, beni bekliyordu. Yanına gidip yere çömeldim. Daha dokunmadan paltomun koluna, oradan da omzuma sıçradı. Bir iki kez sağa sola sallandım, bana mısın demedi. Ayağa kalktım. Pençelerini paltoma geçirmiş, kulağımın dibinde mırıldıyordu. “Peki, kedi” dedim, “şimdi seninle yürüyeceğiz, evin kapısına kadar omzumdan inmezsen benim kedim olacaksın, tamam mı?” Birlikte yolun sonuna kadar yürüdük, Feneryolu Tren İstasyonu’nun arkasındaki alanı geçtik, altgeçidin basamaklarını inip çıktık, Fenerli Ahmet Sokak’ta da yüz elli metre kadar yürüdükten sonra Gökdelen Apartmanı’na geldik, asansörle üçüncü kata çıktık, artık evimizdeydik. Omzumdan indi. Patik’le burun buruna gelince bir an durdu, sonra boylu boyunca halının üzerine uzandı...”

20.07.2004

İlgili Başlıklar
Hayvan dostlarla mutlu bir ömür - Tan Oral
1000 Aydının Sevgi Deklarasyonu ve Peter Singer Konferansı
O Ne Biçim Kedi? - Sevin Okyay
Türkiye Hayvan Hakları Platformu ilk toplantısını yaptı
Deniz Kavukçuoğlu'nun Gülen Kedileri
    Yorum Yaz

Yorumlar   (1 adet)

Yazan: Konusankedi

Tarih: 13 Ağustos 2004

Saat: 11:38

birçok kedisevere kendi hikayelerini anımsatan, okunması kolay ve eğlenceli, birçok da kedi dostu yazarın küçük öyküleriyle süslenmiş güzel bir kitap. tavsiye ederim. özellikle frak'ın ve belediye tarafından zehirlenen köpek Beyaz'ın hikayeleri çok etkileyici.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
  acelebi - Melike Öner'i...
  luckiya - Pina'ma Mektu...
  luckiya - Narçin Koşder...
  luckiya - Kediler Ölmez...
  maiamelike - Kedigen'in...
Kediler Ölmez, Onlar...
“Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...”   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.