Kedigen'in Öyküsü

Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
'Kediler' Karma Resim Sergisi Açıldı...

Canan Bilge

Caddebostan’daki Ürün Sanat Galerisi yine kedili bir resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 10 Haziran 2003’de açılan “Kediler” karma resim sergisinde Canan Bilge, Niyazi Toptoprak, Semra Selek, Nesteren Silivrili ve Esra Sirman’ın kedi resimleri sanatsever kedicilerle buluşuyor.

Semra Selek

Kedi Güzellemesi
İnsanoğlu ya balık olmak ister, ya da kuş.
Yılan “Ah keşke kanatlarım olsaydı” der.
Köpekse aslında yolunu şaşırmış bir aslandır.
Mühendisin en büyük düşü şair olmaksa sinek
Sabah akşam bülbül olmayı dener.
Ama kedi varsa yoksa
Kedi olmaktan başka yoktur derdi.
Ve her kedi kedidir.
Bıyıktan kuyruğa,
Hissiyattan fare yakalamaya kadar:
Sarı gözleri kedinin
Bir tek yarık bırakmıştır
Gecenin jetonunu atmak için.

Selçuk Togul

Önce çiçekli ve kedili bir bahçeden geçiyorsunuz, ardından salona girince duvarda asılı kediler sizi karşılıyor. Bir de Pablo Neruda’nın bu güzel ‘Kedi Güzellemesi’...

Esra Sirman

Sergiyi gezmeye başlamadan önce tanıdık bir yüz gördüm. Ressam Selçuk Togul, kucağında minicik, şeker bir kedi ile oturuyor. Selçuk Bey’in 20 yaşında güzel bir kızı var. Birden kucağında o minik yavruyu görünce 20lik Kızım'a birşey oldu diye düşündüm. Ama kızı, hala hayatta ve gayet iyi durumdaymış (yaşına göre). Kucağındaki ufaklık ise, galerinin bahçesinde doğan yavrulardan biriymiş.

Nesteren Silivrili

Nesteren Silivrili, konusu kedi olmayan resimler de yapıyor. Ama bir kedi sergisi açma fikrini duyunca, diğer resimlerine ara verip kedilere yoğunlaşmış. Neredeyse gerçekmiş gibi duruyor bu kediler, sevelim diye göbeklerini açmışlar...

Semra Selek

Evinde husky ve terrier cinsi iki köpeği olan Semra Selek de, kedilere kayıtsız kalamamış ve bu oyuncu, kirloş, pasaklı kedilerini tuvale taşımış.

Canan Bilge

“Kediler” Sergisi, Pazar ve Pazartesi günleri dışında her gün 12:00 – 18:30 saatleri arasında gezilebilir. 1 ay sürecek olan sergiyi tüm kediseverlerin gezmesini öneriyorum.

Konuşankedi elif.

Niyazi Toptoprak

Adres: İskele cad. Selin sok. No: 11/21 Caddebostan-Kadıköy
Tel: (216) 360 99 64

11.06.2003

Yorum Yaz

Yorumlar   (5 adet)

Yazan: mirage

Tarih: 14 Haziran 2003

Saat: 23:45

Ben gittim gördüm. Harika şeyler resimler.Ya o bahçedeki sevimli yaratık:)) sizi çok güzel karşılıyor birde güzel öpüyorki:)Nilgünle Canoşun kızmayacağını bilsem alıp Adana ya götürecektim:)

Yazan: katya

Tarih: 12 Haziran 2003

Saat: 15:40

Ben de bayildim dogrusu:) Hemen gidip gormek lazim... Favorim de 4 ve 5. resimler ama hepsi guzel tabii:))

Yazan: gargamel

Tarih: 12 Haziran 2003

Saat: 13:37

ben de gittim gezdim. özellikle suluboya kedi resimleri hoşuma gitti. bir de bu sayfadaki şu beyaz, tüyleri havada olan kediye bayıldım:)) ressamların eline sağlık.

Yazan: PAMUKSPOR

Tarih: 11 Haziran 2003

Saat: 16:58

Harika ya arkadaşlar KEDİCİLER buraya mutlaka gitmeniz lazım insan kendini cennette zannediyor....

Yazan: MISCHA

Tarih: 11 Haziran 2003

Saat: 15:56

Resimler çok güzel.Çok beğendim. İkinci resim de benim kızıma çok benziyor. Yıkanınca aynen böyle oluyor. 3.ncü resim harika. Neyse ki sergi bu tarafdaymış. İnşallah gider gezerim.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
  Ceeda - Hayriye Sayar Z...
  caktu - Hazal Düzel'in ...
  butterflykisses - Fisun...
  butterflykisses - Deniz...
  deyan - Siyam Kedisi
Kediler Ölmez, Onlar...
“Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...”   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.