|
Yorumlar (55 adet) |
|
Yazan: shadow-cat |
Tarih: 31 Mayıs 2008 |
Saat: 22:32 |
bayılıyorum ben bu cinse en sevdiğim bir tür aşığım bu türe çok asiller karakterleride tam bana uyuyo yani tam benlik onları çok seviyorum |
|
|
Yazan: Afet |
Tarih: 27 Ocak 2006 |
Saat: 23:48 |
Bir Sarman'la ve bir İran'la kıyaslayarak şunları söyleyebilirim: son derece meraklı, ilgili, oyuncu, şakacı, duygulu, konuşkan (nefis tonlamalarla ve içlenmelerle üstelik..), iletişim kurma konusunda eşsiz bir beceriye sahip; çoook özel kedilerdir Siyamlar.. Ve evet, sanırım bunu ancak Siyam besleyenler anlayabilir..
|
|
|
Yazan: zelif2002 |
Tarih: 25 Aralık 2005 |
Saat: 20:45 |
benim de 6 aylık dişi siyam kedim var adı mina benim kedimin kuyruğu kırık zannediyodum seraptibuk'tan öğrendiğim kadarıyla kırık değilmiş cinsi öyleymiş herkese kedileriyle mutlu sağlıklı günler |
|
|
Yazan: executioner |
Tarih: 22 Ekim 2005 |
Saat: 16:58 |
gerçekten çok harika bir kedi ayrıca bana göre kedi dünyasında çok gizemli bir yeri vardır yani sanki çok sır taşıyorlar gibi yani bilinmezlerle dolu birdünya gibiler o yüzden benim hep favorim siyamlar olmuştur ama son olarak şunu yazmak istiyorum bir siyamın sevgi isteği bir sokak tekirinden ne fazladır ne eksiktir. |
|
|
Yazan: CYD_SNTRK |
Tarih: 12 Ağustos 2005 |
Saat: 19:21 |
BENİM DE FİRUZE ADINDA MÜKEMMEL GÜZEL BİR SİYAM KEDİM VAR.ÇOK ALIMLI VE KİPİRLİ BİR DİŞİ HENÜZ İKİ AYLIK.
DAHA ÖNCE BEN TEKİR VE ANKARA KEDİSİ BESLEDİM SİYAM KEDİSİ İLK DEFA BESLİYORUM BENCE KEDİLER MÜKEMMEL HAYVANLAR. AMA SİYAM KEDİSİNİN O KENDİNE HAS DURUŞU KİBİRLİ HALLERİ BENİ ÇILDIRTIYOR. ONU ÇOK SEVİYORUM.... |
|
|
Yazan: ttarcın |
Tarih: 12 Ağustos 2005 |
Saat: 17:13 |
bencede siyam kedileri çoook şirin şeyler ama benim kedim kendini hiç sewdirmiyooo daha 3-4 aylık sizce onun bna kendini sewdirmesi için neler yapablrm? |
|
|
Yazan: bberill |
Tarih: 13 Mayıs 2005 |
Saat: 22:11 |
nedense siyam kedileri çok hoşuma gidiyo farklı bi havaları var |
|
|
Yazan: ornella |
Tarih: 21 Nisan 2005 |
Saat: 15:45 |
merhaba,benimde 1 yasında siyam-tekir kırması kızım var fakat vet. dahil herkes siyam genlerinin cogunlukta oldugunu soyluyor.okudugum kadarıylada hareketleri siyam kedileriyle aynı ve ben resmen kedime asıgım geceleri onsuz uyuyamıyorum.hayatımda ilk defa kedi sahibi oldum simdiyse kedisiz bir hayat dusunemiyorum:)herkese tavsiye ederim |
|
|
Yazan: namay |
Tarih: 06 Şubat 2005 |
Saat: 02:14 |
merhaba ben yeni üye oldum, bu siteye bayıldım. Bir buçuk yaşında bir siyam oğlum var gerçi sitedeki rsimleri gördüğümden beri Birman cinsi olduğunu da düşünüyorum, arka ayaklarında beyaz lekeleri var. Adı yaman, çiftleştirmek üzere bir bayan arıyorum, aşıları tamamdır , üstelik inanılmaz yakışıklıdır. l |
|
|
Yazan: deryavedat |
Tarih: 08 Kasım 2004 |
Saat: 12:31 |
bizim 2 buçuk yaşında haydar isimli siyam bir oğlumuz var.oldukça tontiş bir kedi olmasına karşın ben oyun konusunda çok atik bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorum.siyamlar kendilerine has hani nevi şahsına münasır hayvanlar. |
|
|
Yazan: seraptibuk |
Tarih: 21 Eylül 2004 |
Saat: 19:51 |
siyamlar iki çeşittir bunu bende yeni öğrendim.ilk siyamım normal siamdı şimdiki bebek boni kırık kuyruk tabir edilen cins.kuyruklarının uç kısmına yakın bi yerde sanki kuyruk kırık gibi hafif bir düğüm var |
|
|
Yazan: nylie |
Tarih: 12 Eylül 2004 |
Saat: 12:45 |
bu arada ilk resim siyamın orjinali değil tam tersine ingilizlerin 1900lerin başlarında siyamları keşfedip ingiltereye getirmesinden sonra aldıkları şekildir. genleriyle oynanmış ve klasik yuvarlak yüzlü atletik yapılı siyamlar uzun suratlı, zayıf, yarasa kulaklı ve şaşı gözlü kedilere dönüşmüşlerdir. |
|
|
Yazan: nylie |
Tarih: 12 Eylül 2004 |
Saat: 12:43 |
minnoş..minik kankam.. davul gözlerimin sebebi..10 yıl boyunca kardeşim olduktan sonra, bugün beni bırakıp ta giden çocuk..
hiç unutmayacağım çocuk.. |
|
|
Yazan: celika |
Tarih: 26 Ağustos 2004 |
Saat: 14:52 |
çocukluğumdan beri birçok kedim oldu, ama hiçbiriyle Siyam ikizlerim dediğim siyam kedilerimle olduğu kadar büyük bir paylaşımım olmadı. inanılmaz zekiler, hatta bazen zihin okuduklarını bile düşünüyorum, hele tatil planı yapıyorsanız :) büyük olanı insan gibi söz dinler, koltuklarımızı tırmalamamayı bir kere"hayır" dememizle öğrendi. diğeri daha bağımsız ama yine de usanmış bir sesle "zagooor" demeniz ne yapıyorsa durmasına yeter. bizi bir kere bile ısırmadılar, tırmalamadılar; hele o yumulup teninize burunlarını dayayıp kokunuzu içlerine çekmeleri, sonra dönüp sevgiyle size bakmaları yok mu, eriyorum! tek sorun çok konuşkan olmaları:) |
|
|
Yazan: uçan pati |
Tarih: 19 Haziran 2004 |
Saat: 13:25 |
ilk resim siyamın orjinali diğerleri bu günkü sahte halidir.insanlar bu kedilerin oryantallık halini kaybettirip evrinleşmesine izin vermişlerdir=( |
|
|
Yazan: Chasu |
Tarih: 01 Haziran 2004 |
Saat: 14:52 |
Söylemeyi unuttum ama benim sürmeli tekirlere olan aşkımı hiç bir kedi karşılayamıyor. Can dostum Bozli hayatımın neşesi idi. Asla unutamıyorum.
Hiçbir kedi onlar kadar sıcak ve anlayarak bakamaz insana gibi geliyor bana. Tüm kediler güzeldir vesselam. |
|
|
Yazan: Chasu |
Tarih: 01 Haziran 2004 |
Saat: 10:38 |
Yaklaşık 10 gündür eşimin Memati adını verdiği 3 aylık bir Siyam oğlum var. Ömrü kedilerle haşır neşir geçmiş biri olarak söyleyebilirim ki eşsiz bir yaratık. Son derece sevgi dolu. Asabiyetle ilgisi yok ve son derece gururlu. İyi ki var ve çooook uzun ömürlü olmasını diliyorum. |
|
|
Yazan: mirtai |
Tarih: 24 Mayıs 2004 |
Saat: 15:43 |
BENCE BÜTÜN KEDİLER GÜZELDİR FAKAT SİYAMIN KENDİNE ÖZGÜ AYRI BİR HAVASI VARDIR. BENİM 1,5 YAŞINDA DİŞİ BİR SİYAMIM VAR VE HAYATTA OLABİLECEK EN İYİ DOSTA SAHİP OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM. ANCAK BİR SİYAM SAHİBİ OLURSANIZ BUNU ANLARSINIZ... |
|
|
Yazan: fatmacik |
Tarih: 19 Mayıs 2004 |
Saat: 00:30 |
karar veremiyorum?siyam mı,ankara mı,van kedisi mi alıcam??? öğrenciyim ve evde kanarya,muhabbet kuşları ve köpek de besliyoruz... |
|
|
Yazan: sabriye |
Tarih: 07 Mayıs 2004 |
Saat: 16:17 |
gerçekten bu türler çooook hareketli oluyor.bende yeni örendim.benim pisim pasa henüz 2.5 aylik ama düz duvara tirmanmaya meyilli bir afacan.ama çok tatli hinzir zorla sevdiriyor kendini |
|
|
Yazan: Wagner |
Tarih: 23 Nisan 2004 |
Saat: 16:36 |
Selam, Sophia ve ben size Aydın'dan sesleniyoruz. O şu an 1.5 yaşında ve kendine uygun yakışıklı bir bey arıyor ama ne yapalım bu şehirde bırakın erkek olmasını başka siyam kedisi bile bulamadık. Eğer sesimizi birileri duyarsa (bu civardan) nolur cevap verin bitsin kızımın ızdırabı:)... |
|
|
Yazan: s_birgi |
Tarih: 07 Nisan 2004 |
Saat: 11:54 |
benim de bir zamanlar bi siyamım vardı ama artık yok çünkü onu çaldılar ölmüş olbileceğini hiç sanmıyorum çok akıllı bir kediydi ismi RA.artık hayaytın ve kedilerin hiç bir anlamı yok ama yeni bir siyam daha edinmek istiyyorum.. |
|
|
Yazan: elise |
Tarih: 04 Mart 2004 |
Saat: 22:08 |
Arkadaşlar çok önemli bir sorum var: Bugün petshop a gittiğimde petshop sahibinin bir kedisevere siyam kedileri hakkında söyledikleri yakında arkadaşımın siyamının yavrularından birine sahip olacağım için aklıma takıldı. Adam inatla üstüne basa basa siyam kedilerinin son derece yırtıcı ve vahşi olduğundan bahsediyordu. Hatta siyam kedisi sattığı bazı kişiler siyamlarının evde yalnız kaldığında evin tüm koltuklarını tırmaladığından şikayet ettiklerini anlattı. Bu söylenenler ne kadar doğru? Siyam kedileri gerçekten vahşi midir?
|
|
|
Yazan: yaşar |
Tarih: 24 Şubat 2004 |
Saat: 01:14 |
1 yaşında yakışıklı bir siyam kedisiyim ve hayatımın dişi siyamını arıyorum biliyorsunuuz yuva yapmak sevaptır.sizde bizim yuvamızı yapın. e mailim kudra5000@yahoo.com |
|
|
Yazan: korkuncshebo |
Tarih: 01 Şubat 2004 |
Saat: 20:44 |
2 senedir dişi bir siyamım var.. bir köpek fanıyken bu kız bana kedileri de sevdirdi..kediler hakkındaki bütün olumsuz düşüncelerimi yıktı..ve şimdi o bir anne adayı..1 haftaya kalmaz torunlarım olacak:) ailem büyüyor |
|
|
Yazan: pisi bıdık |
Tarih: 26 Ocak 2004 |
Saat: 14:34 |
siyamımı dün dece maalesef kaybettim daha iki gün öce tırmalamasının izleri var ellerimde bu sefer kalbime öyle bir pençe attı ki... 2.5 yıl sana çok iyi baktım mı bilmiyorum ama seni çok ama çok sevdim ve ömrüm boyunca seveceğim oğlum. bana ömrümün en güzel günlerini yaşattın şimdide en büyük acısını yasıyorum biliyorum senin suçun yok. lütfen kedinizle geçirdiğiniz her saniyenin kıymetini bilin . |
|
|
Yazan: besticim |
Tarih: 24 Ocak 2004 |
Saat: 11:43 |
Siyam sahibi olmak kesinlikle bir ayrıcalık!!!!!! |
|
|
Yazan: besticim |
Tarih: 24 Ocak 2004 |
Saat: 11:38 |
3 yaşında benim oğlum,süper bir siyam,ilk kez görenler biraz ürküyo ama bana göre dünyanın en sevimli hayvanı,karekter olarak köpeğe en yakın kedi cinsi deniyo,gerçektende öyle son derece cana yakın,oyuncu...... Atletik oluyolar , vücut yapıları farklı diğer cinslere göre.Kısacası dünyanın en güzel siyamı benim oğlum!!!!!! |
|
|
Yazan: yeso |
Tarih: 13 Ocak 2004 |
Saat: 17:03 |
bende siyam aldığımı sanmıştım. ama veterineri tekir kırması dedi. bacaklarında tekir çizgileri varmış! ama böyle bir siyam türüde var galiba? neyse diğer tüm özellikleri aynı. olmasada severdim çok zeki. herkesle farklı oyunlar oynuyo. bebek gibi kucağımda gezmeye bayılıyo. motor gibi sesler çıkarınca yiyesim geliyo : ) |
|
|
Yazan: zeytinim |
Tarih: 04 Ocak 2004 |
Saat: 00:34 |
benim oğlum zeytin de 6 aylık bir siyam.....öyle şeker ki...yakışıklı da...iyi ki var... |
|
|
Yazan: onuraksel131 |
Tarih: 12 Kasım 2003 |
Saat: 21:37 |
mrb ben yaklaşık 8 senedir siyam kedisi besliyorum.gerçekten mükemmel bir kedi türü.bana göre çoğu insandan daha anlayışlı ve zeki. |
|
|
Yazan: seval |
Tarih: 07 Ekim 2003 |
Saat: 15:24 |
benimde çok tatlı 8 aylık bir siyam kedim var,henüz kısırlaştırtmadım, daha doğrusu kısırlaştırmam ne derece doğru yada yanlış bilemedim :( yanlış bir şey yapmak isteiyorum çünkü onu çok seviyorum.birileri bana bu konuda yardımcı olabilirmi :) teşekkür ederim |
|
|
Yazan: kelwin |
Tarih: 16 Eylül 2003 |
Saat: 10:13 |
Tekirimi bir Siyamla çiftleştirmiştim oğlum öldükten sonra yawrularını aldım ikiside tekir görünümlüler erkek huy olarak tekir huylu ama surat yapısı ince uzun kızım ise tam siyam huylu bir traktör gibi dewamlı hırlıyor :) narin yapılı dewamlı yiyor we hala ismi gibi Çıtır :) Tekir görünümlü bir siyama sahibim ehe |
|
|
Yazan: burku |
Tarih: 31 Ağustos 2003 |
Saat: 18:50 |
ben siyamlarda çikolata point siyam ve seal (doğru yazmöışımdır umarım)point siyam seviyorum.Bir de tabby point siyamlarda güzel oluyor. |
|
|
Yazan: bubbles_domino |
Tarih: 25 Ağustos 2003 |
Saat: 13:33 |
HERKESE SLM! 12 YAŞINDAYIM VE BEBEKLİĞİMDEN BERİ BİR KEDİM YA DA KÖPEĞİM OLSUN İSTİYODUM SONUNDA TANIDIĞIMIZIN SİYAM KEDİSİ HAMİLE KALDI VE İLK YAVRULARINDAN BİRİNİ BEN İSTEDİM İNŞALLAH EN YAKIN ZAMANDA KEDICIĞIME KAVUŞCAM |
|
|
Yazan: canku |
Tarih: 17 Ağustos 2003 |
Saat: 14:56 |
gercekten de siyamlar cok kişilik sahibi
evde herkese farklı davranıyorlar.üstelik insan gibi sizinle konusuyolar .benim de var .yalnız benimkigicik kaptığında cok fena bagırıyor
|
|
|
Yazan: encoolman |
Tarih: 13 Ağustos 2003 |
Saat: 19:07 |
Siyam kedilerinin en sevdiğim tarafı; inanılmaz derecede kişilik sahibi ve kesinlikle insanları seçen bir yapısı var. Herkese aynı şekilde davranmıyorlar. Gerçekten siyam kedisi bakmayan kedi bakmış sayılmaz. Çünkü onunla gerçekten uğraşmak zorundasınız. |
|
|
Yazan: baris |
Tarih: 24 Temmuz 2003 |
Saat: 15:45 |
18 yasindayım. bu yasima kadar hep evde kedi besledik. simdi seal point cinsi bir siyamım var. evde en cok beni seviyor. kesinlikle siyam beslemeden gercek kedi neymiş anlayamıyorsunuz. |
|
|
Yazan: mini |
Tarih: 23 Temmuz 2003 |
Saat: 16:21 |
ben de çok severim siyamları.çooooook güzel bir kedi türü.hakikaten iranlara basar. |
|
|
Yazan: setu |
Tarih: 05 Temmuz 2003 |
Saat: 02:07 |
evet, bence onlar bir kedi değil adeta birer çıta, hiç yerinde durmuyor, kıpır kıpır, kedi sevmeyen konuklarımız bile ona hemen ısınıyor. |
|
|
Yazan: Ofisten |
Tarih: 02 Mayıs 2003 |
Saat: 10:30 |
Evet, gercekten dunyanin en zeki ve hatta entel kedisidir:)) Yaramazliklarindan oturu her aileye emanet edilemedigi icin ve bir dogumda 7-8 adet terrorist dogurduklari icin ancak bir pet Siyam edindim kendime. Ama hayatimda her zaman bir Siyam kedisi olacaktir!! Onlarsiz asla olmaz.
Sevgiler
Beliz C |
|
|
Yazan: mükremin |
Tarih: 12 Nisan 2003 |
Saat: 18:00 |
10 yaşındaki mükremin oğluma bir gelin arıyorum. ilgilenenlerin email adresime görüslerini yazmalarını istiyorum mehmet_refik@mynet.com |
|
|
Yazan: pisi bıdık |
Tarih: 12 Nisan 2003 |
Saat: 12:48 |
bence siyam kedisi kedilerin en zekisi siz ona bir şey söylediginizde size cevap verir -bazen cevap vermeye tenezzül etmiyorlar ama- siyam kedileri -diger kdeler gibi- kişilikli kendi istegini ve düşündüğünü yapar sizin istekleriinz o kadar önemli degildir.En iyi kedi isyam kedisi... |
|
|
Yazan: katya |
Tarih: 09 Nisan 2003 |
Saat: 15:28 |
Butun turlerin icinde en zeki en asil kedi siyamdir. Ben kedimde turunun butun ozelliklerini goruyorum. Bi kere siyamlar konusur sizi anlar size baglanir. Oyuncudur kivrak bir zekasi vardir.
Butun kedileri seviyorum. Bence onemli olan kedinin karakteri ama siyam da baska birseyler var kabul etmek lazim:) |
|
|
Yazan: tolgaözge |
Tarih: 26 Mart 2003 |
Saat: 11:37 |
Eşim ve benim için kediler arasında sadece ve sadece siyam tektir. Bir miskin iran kedisinin insanlar nesini seviyor bilmiyorum. Siyam asildir, siyam akıllıdır,siyam çeviktir,siyam insanla iletişimi mükemmel bir kedidir. Bana kalırsa siyam kedilerin kedisidir....... |
|
|
Yazan: zexy |
Tarih: 06 Mart 2003 |
Saat: 15:24 |
ben daha yeni almama rağmen çok iyi anlaştık, çok küçük olmasına ragmen diğer kedilere göre çok daha akıllılar ve sevecenler |
|
|
Yazan: microkozmoss |
Tarih: 04 Mart 2003 |
Saat: 20:44 |
miukim gonzalesim de yazildigi gibi zeki ama bir o kadar da cadoloz ama onu cok seviyorum(butun yaramazliklarina ragmen)umarim herkes kedi sahibi olmanin o guzel duygusunu yasar..cok farkli birsey oldugu kesin!!:) |
|
|
Yazan: zuzupisi |
Tarih: 25 Şubat 2003 |
Saat: 15:13 |
bu hayvanlar bir harika |
|
|
Yazan: serasa |
Tarih: 24 Şubat 2003 |
Saat: 22:48 |
okuduklarima cok sasirdigim soylenemez cunku benim citirim da aynen oyle. Cok akilli ve cok tatli bir siyam kedisi. Kendisi 2 yasinda olcak nisanda. Onu cok seviyoruz, artik onsuz bir hayat dusunemiyoruz. Umarim birgun herkes tadar kedi sahibi olmanin verdigi mutlulugu... |
|
|
Yazan: countes |
Tarih: 20 Şubat 2003 |
Saat: 00:12 |
şu anda bir iran kedim var eğer başka bi kedi alma olasılığım olsa kesinlikle siyam kedi alırdım çok asiller ve çok şirinler... :)) |
|
|
Yazan: ZaNaNa |
Tarih: 19 Şubat 2003 |
Saat: 01:34 |
Hoş bi site ya.siyam kedim ve ben beğendik. kedim Rubiş ve ben başarılar dilerim size:) |
|
|
Yazan: cansın |
Tarih: 02 Şubat 2003 |
Saat: 16:59 |
benim de bir siyam kedim var.16 eylül 2002 doğumlu onla yaklaşık 2,5 aydan beri beraberiz.adını megi koydum,bunu yapmamım sebebi bizim alt komşumuzun baktığı bir kedinin yavrusu olmuştu ve ben onu çok sevmiştim adını megi koymuştum.çok büyümüştü ama hala kucağımda dolaşıyordu sonra kayboldu.çok üzülmüştüm...her neyse megi'yi çok seviyorum bu ayın 16 sında 5 aylık olucak.pati izleri bölümünü okuduktan sonra ona daha da değer vermeye başladım.kısacası MEGİ'Yİ ÇOOOOKK SEVİYORUMMM |
|
|
Yazan: elcink |
Tarih: 30 Ocak 2003 |
Saat: 14:49 |
3 senedir siyam kızımla beraber çok mutlu bir şekilde yaşıyoruz. hayatımda en çok sevdiğim varlık. inanın bazen onu içime sokasım geliyor. ben hayatımda böyle güzel bir duygu daha yaşamadım . muhteşem bir olay...onsuz asla yaşayamam . BİBER bi tanecik kızım seni çok ama çokkkkkkkkkkk seviyorum. |
|
|
Yazan: beyonce |
Tarih: 10 Ocak 2003 |
Saat: 21:47 |
onlar insanlara olan yakınlıklarıyla ve o muhteşem asaletiyle mükemmel bir tür...kızımda şu anda kucağımda yazdıklarımı onaylarcasına patisiyle elime vuruyor :) |
|
|
Yazan: missundaztood |
Tarih: 05 Aralık 2002 |
Saat: 21:29 |
yok bu kedilerden asili... bacaklari ayni su mankenlerin catwolk u gibi zarif ve ince... bence onlara en cok yakisacak isin queen cunku bana gore onlar kedilerin kralicesi |