Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
Siyam Kedisi

Tayland'ın geleneksel kedilerinden olan siyamlar, dünya çapına yayılmaya başladığından beri görenleri büyüledi. Siyam kedileri hakkında birçok farklı söylenti vardır. Bir efsaneye göre, siyam kedileri yüzyıllar boyunca Bangkok'ta Siyam Kralı tarafından sarayda titizlikle saklandı. Diğer bir efsaneye göre de Budist tapınaklarını korudular. Her iki durumda da siyamlar kutsal olarak kabul edilmişler ve sadece rahipler ve soylular tarafından beslenmişlerdir.

Bu gizemli kedilerin dünyaya yayılması, kralın bir ingiliz büyükelçisine siyam hediye etmesi ve büyükelçinin evine dönerken bu kedileri yanında götürmesiyle gerçekleşti. Kısa zamanda hemen her İngiliz kedi gösterilerinde görülmeye başladılar. Siyam kedileri amerikan kedi dünyasına ise 20. yüzyılın başlarına doğru patilerini attılar.

Tüm kediler arasında en eski türleren biri olan siyam, başka hiçbir türe benzemeyen bir iletişim yeteneğine sahiptir. Konuşurken hem sesini hem de vücudunu kullanır. Kucakta, yatakta ve kalplerde olmayı seven insancıl (sosyal) kedilerdir.

İlk siyam kedileri Batı'da 1800'li yılların ortalarından sonra görünmeye başladılar. Siyamlar, ilk zamanlarında hassas ve sağlık problemlerine meyilliydiler. 'Doğal olmayan, kabus gibi bir kedi' şeklinde tanımlamalara maruz kaldılarsa da, hayvan meraklıları tarafından çabucak popülerlik kazandılar. Sözü geçen ilk örneklerin hepsinin şaşı gözleri ve karışmış kuyrukları vardı. Bunlar günümüzde kusur olarak görülen, ve dikkatli bir yetiştiricilik sonucu neredeyse tamamen yok olmuş özelliklerdir.

Siyam'dan ithal edilen ilk kedilerin1880'li yıllardan kalan fotoğrafları, bize geleneksel Siyam Kedisi'nin günümüzün şov Siyam Kedisi'nden farklı olduğunu, geleneksel olanların kafalarının daha kalın ve yuvarlak, vücutlarının sağlam ve kaslı olduğunu gösterir.

Siyam Kedileri'nin Özellikleri
Geleneksel Siyam Kedisi akıllı, - bir kucak ısıtıcısı ya da kovalanacak bir oyuncak olarak - insanların dostluğundan hoşlanan insan-odaklı bir kedidir. Meraklı ve dost canlısıdırlar. Bununla birlikte hiçbir şey onları okumaya çalıştığınız herhangi bir kitabın üzerine oturmaktan daha mutlu edemez. Arkadaşları olan insanlarla sevecen ve samimi bir şekilde konuşurlar. Sakin tabiatları sayesinde bir evdeki ya da apartman dairesindeki hayata uyum sağlamakta hiç zorluk çekmezler. Her daim hareket halindeki kedilerden değillerdir; oldukça dengeli bir faaliyet seviyeleri vardır ve bir oyuncağı kovalarken, kucağınıza kıvrılıp uyudukları zamanlar kadar mutludurlar.

Çok iyi birer aile kedisi olurlar ve küçük çocuklara karşı çok hoşgörülü davranırlar; yetişkinlerin kendilerine asla yapamayacakları özgür hareketleri, onların yapmalarına izin verirler (kötü davranmak gibi davranışlar hariç). Sıkıldıkları zaman sadece ortalıktan yok olurlar. Çoğu, insanla oynarlarken tırnaklarını kapatır, bu yüzden onların patileri tarafından tırmalanmak az rastlanılan bir olaydır.

Siyam kedileri çok zekidirler, fakat bu ille de kolay eğitilebilir oldukları anlamına gelmez. Her kedinin farklı bir karakteri vardır. Bazılarına sadece "Hayır" dendiğinde sorunun kaynağı olan davranışı yapmazken, bazı afacanlar da sahibi ortalarda yokken yine o hareketi tekrarlar. Çoğu Geleneksel Siyam Kedisi, insanlara atıp-geri getirme ya da başka oyunları öğretecek kadar yeteneklidir. Bazıları sorun çıkarmadan tasma takmayı öğrenirler. Tabii ki tüm bunlar ne kadar erken yaşta öğretilirse o kadar iyidir.

Bazı Siyam Kedileri'nde izlemesi pek keyifli olan bir huy görülür: Patileriyle genellikle battaniye ya da kazak (ne yazık ki bazen de insan derisi) olan bir nesneyi tutarlar ve ona masaj yaparlar; tüm bu işlem sırasında da mutlu mutlu hırlayıp salya akıtabilirler. Gözleri genellikle buğulu olur ve gürültülü bir şekilde hırlarlar. Tabiatları gereği dışarısı, yani açık hava için uygun kediler değillerdir. Bazı yetiştiricilerin kedilerini sadece kapalı mekanlarda bakılmalarını, dışarıya çıkartılacaksa bile bir tasmayla çıkartılmalarını isteyen bir sözleşme karşılığı verdiği bilinir.

Siyamların genel özellikleri tüylerinin rengidir. Vücütları açık kahve -krem rengi arası, boyun altı ve göğüs daha açık renklidir. Benekler koyu kahverengi, burun, sırt ve ayaklar beneklerle aynı renktedir. Siyam Kedileri derinlemesine araştırma gerektiren birer cevherdirler. Başlangıçtan beri bu türün standartı uzun, çivi (takoz, kama) şeklinde bir kafa ve uzatılmış vücut hatlarını gerektirmiştir.  Kaslı, tüp şeklinde vücut uzun bacaklar tarafından desteklenmiş, uzun bir boyun ve kuyruk ile süslenmiştir. Tüm bunlara aykırı şekilde kısa, sıkı tüyler uzun hatları mükemmel bir şekilde vurgular. Düz hatları, çarpıcı renk zıtlıkları, ince ince işlenmiş aristokratik kafaları, derin mavi badem gözleri, ve kısa ipeksi tüyleri onları yaşayan bir sanat eserine dönüştürür. Saydığımız tüm bu güzellikleri güçlü bir zeka, meraklı bir kişilik ve sevecen bir tabiatla birleştirince bir Siyam Kedisi'nin nasıl olduğu hakkında genel bir fikir edinebiliriz.

Uzun Siyam kafasını tümüyle düzgün bir profil ve oranlı bir çene ile tanımlayabiliriz. Yüzün ana hatları düzgün bir kavis çizer ve bu kavisi tamamlayan geniş kulaklarla tamamlanır. Bahsi geçen bu kafanın en inanılmaz özelliği bir çift derin mavi badem gözlerdir. Bu kedi türünün diğer özelliklerine karşı koyabilmişseniz bile gözleri kalbinizi fethedecektir. Bu cazibeli gözlerden adeta zeka ve duygu fışkırır. Çok soğukkanlı ve sevecendirler. Tipik olarak sağlıklı ve uzun ömürlü olurlar. Ortalama ömürleri 15-20 yıldır, fakat 20 yılın üzerinde yaşayan Siyam Kedilerine de rastanabilir.

Siyam kedileri orjinal olarak kahve-krem rengi arası, mavi ve leylak noktalı renklere sahiptirler. Bugün en iyi bilinen tür olan kahve-krem karışımı, batı dünyasına ilk ulaşan siyam rengiydi. Koyu kahverengi ve neredeyse siyah patileri, soluk kahverengi vücütları ile çok uyumludur. Bu kahverengi tonlu olan türler zaman zaman ortaya çıksalar da, 1934 yılında resmi olarak tanınan, mavi noktalı tür oldu. Kahverengi noktalı olan tür sonradan tanındı. 1955 yılında beyaz vücutlarında pembemsi gri noktalar içeren leylak rengi siyamlar onları izledi ve türün gelişim halkası tamamlanmış oldu.

Bakım ve Eğitim
Geleneksel Siyam Kedileri çok narin kediler değillerdir, ve genellikle çok sağlıklı olurlar; müthiş iştahlı oldukları da ayrı bir gerçektir. Çoğu yetiştirici kaliteli kuru mama önerir. Bu mamalar sayesinde siyamlar istedikleri zaman yer ve kolay kilo almazlar. Ayrıca bu mamalar isteğe göre düşük kalorili olanlarla değiştirilebilir.
Siyam, çok bakım gerektirmeyen bir kedidir, çünkü kendisini gayet iyi şekilde temiz tutabilir. Yine de kedilerin çoğu taranma ve fırçalanma hissinden hoşlanır. Üstelik taranma, etrafta uçuşan  fazla tüyden kurtulmanın da en iyi yoludur. Geleneksel Siyam Kedileri çok tüy dökmezler.

Çoğu siyam kedisi cinsel olgunluğa erken yaşta erişir. Bir dişinin ilk azmasını 5 aylıkken yaşaması, nadir bir olay değildir. Dişi hayvanlar için önerilen kısırlaştırma yaşı ise 6 aylıktır. Erkekler için de ortalama aynı dönemlerde kısırlaştırma uygundur. Eğer erkekler erken yaşta kısırlaştırılırlarsa etrafı pisletmeleri azalır.

Çeviri ve Derleme: Aydın Can Bekoğlu

21.08.2002

İlgili Başlıklar
Çamur'un Nükseden Hastalığı - Şafak-Çimen
Bidon 12 - Petshop Baskını
Kısırlaştırma Konusunda Kararsız mısınız?
Bidon 10 - Jüliet'i Bulma Yolunda...
Habeş Kedisi
    Yorum Yaz

Yorumlar   (59 adet)

Yazan: gzdbg

Tarih: 18 Haziran 2009

Saat: 01:14

benmde (petshop satıcısının dediğine göre) siyam kırması bi kedim var daha 1 aylık kadar ama hiçbişey yemiyor ve bütün gün uyuyor endişeliyim:((

Yazan: anathema

Tarih: 14 Haziran 2009

Saat: 10:30

benimde siyam kedim var gözleri turkuaz resimlerde pek görmedim rastlanan bişey midir.Benimki 3 resimdekine benziyor

Yazan: kedix

Tarih: 07 Eylül 2008

Saat: 15:40

en sondaki fotosu çok hoşuma gitti ay bide boncuk boncuk gözleriyle bakmıyomu ole masum masum yiyesim geliyo:))))

Yazan: deyan

Tarih: 30 Temmuz 2008

Saat: 20:43

benimde 2 yaşında siyam kedim var.çok sakin ve çok uysal ve sadece yatıyor. siyam besleyenlere ne iyi

Yazan: shadow-cat

Tarih: 31 Mayıs 2008

Saat: 22:32

bayılıyorum ben bu cinse en sevdiğim bir tür aşığım bu türe çok asiller karakterleride tam bana uyuyo yani tam benlik onları çok seviyorum

Yazan: Afet

Tarih: 27 Ocak 2006

Saat: 23:48

Bir Sarman'la ve bir İran'la kıyaslayarak şunları söyleyebilirim: son derece meraklı, ilgili, oyuncu, şakacı, duygulu, konuşkan (nefis tonlamalarla ve içlenmelerle üstelik..), iletişim kurma konusunda eşsiz bir beceriye sahip; çoook özel kedilerdir Siyamlar.. Ve evet, sanırım bunu ancak Siyam besleyenler anlayabilir..

Yazan: zelif2002

Tarih: 25 Aralık 2005

Saat: 20:45

benim de 6 aylık dişi siyam kedim var adı mina benim kedimin kuyruğu kırık zannediyodum seraptibuk'tan öğrendiğim kadarıyla kırık değilmiş cinsi öyleymiş herkese kedileriyle mutlu sağlıklı günler

Yazan: executioner

Tarih: 22 Ekim 2005

Saat: 16:58

gerçekten çok harika bir kedi ayrıca bana göre kedi dünyasında çok gizemli bir yeri vardır yani sanki çok sır taşıyorlar gibi yani bilinmezlerle dolu birdünya gibiler o yüzden benim hep favorim siyamlar olmuştur ama son olarak şunu yazmak istiyorum bir siyamın sevgi isteği bir sokak tekirinden ne fazladır ne eksiktir.

Yazan: CYD_SNTRK

Tarih: 12 Ağustos 2005

Saat: 19:21

BENİM DE FİRUZE ADINDA MÜKEMMEL GÜZEL BİR SİYAM KEDİM VAR.ÇOK ALIMLI VE KİPİRLİ BİR DİŞİ HENÜZ İKİ AYLIK.
DAHA ÖNCE BEN TEKİR VE ANKARA KEDİSİ BESLEDİM SİYAM KEDİSİ İLK DEFA BESLİYORUM BENCE KEDİLER MÜKEMMEL HAYVANLAR. AMA SİYAM KEDİSİNİN O KENDİNE HAS DURUŞU KİBİRLİ HALLERİ BENİ ÇILDIRTIYOR. ONU ÇOK SEVİYORUM....

Yazan: ttarcın

Tarih: 12 Ağustos 2005

Saat: 17:13

bencede siyam kedileri çoook şirin şeyler ama benim kedim kendini hiç sewdirmiyooo daha 3-4 aylık sizce onun bna kendini sewdirmesi için neler yapablrm?

Yazan: bberill

Tarih: 13 Mayıs 2005

Saat: 22:11

nedense siyam kedileri çok hoşuma gidiyo farklı bi havaları var

Yazan: ornella

Tarih: 21 Nisan 2005

Saat: 15:45

merhaba,benimde 1 yasında siyam-tekir kırması kızım var fakat vet. dahil herkes siyam genlerinin cogunlukta oldugunu soyluyor.okudugum kadarıylada hareketleri siyam kedileriyle aynı ve ben resmen kedime asıgım geceleri onsuz uyuyamıyorum.hayatımda ilk defa kedi sahibi oldum simdiyse kedisiz bir hayat dusunemiyorum:)herkese tavsiye ederim

Yazan: namay

Tarih: 06 Şubat 2005

Saat: 02:14

merhaba ben yeni üye oldum, bu siteye bayıldım. Bir buçuk yaşında bir siyam oğlum var gerçi sitedeki rsimleri gördüğümden beri Birman cinsi olduğunu da düşünüyorum, arka ayaklarında beyaz lekeleri var. Adı yaman, çiftleştirmek üzere bir bayan arıyorum, aşıları tamamdır , üstelik inanılmaz yakışıklıdır. l

Yazan: deryavedat

Tarih: 08 Kasım 2004

Saat: 12:31

bizim 2 buçuk yaşında haydar isimli siyam bir oğlumuz var.oldukça tontiş bir kedi olmasına karşın ben oyun konusunda çok atik bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorum.siyamlar kendilerine has hani nevi şahsına münasır hayvanlar.

Yazan: seraptibuk

Tarih: 21 Eylül 2004

Saat: 19:51

siyamlar iki çeşittir bunu bende yeni öğrendim.ilk siyamım normal siamdı şimdiki bebek boni kırık kuyruk tabir edilen cins.kuyruklarının uç kısmına yakın bi yerde sanki kuyruk kırık gibi hafif bir düğüm var

Yazan: nylie

Tarih: 12 Eylül 2004

Saat: 12:45

bu arada ilk resim siyamın orjinali değil tam tersine ingilizlerin 1900lerin başlarında siyamları keşfedip ingiltereye getirmesinden sonra aldıkları şekildir. genleriyle oynanmış ve klasik yuvarlak yüzlü atletik yapılı siyamlar uzun suratlı, zayıf, yarasa kulaklı ve şaşı gözlü kedilere dönüşmüşlerdir.

Yazan: nylie

Tarih: 12 Eylül 2004

Saat: 12:43

minnoş..minik kankam.. davul gözlerimin sebebi..10 yıl boyunca kardeşim olduktan sonra, bugün beni bırakıp ta giden çocuk..
hiç unutmayacağım çocuk..

Yazan: celika

Tarih: 26 Ağustos 2004

Saat: 14:52

çocukluğumdan beri birçok kedim oldu, ama hiçbiriyle Siyam ikizlerim dediğim siyam kedilerimle olduğu kadar büyük bir paylaşımım olmadı. inanılmaz zekiler, hatta bazen zihin okuduklarını bile düşünüyorum, hele tatil planı yapıyorsanız :) büyük olanı insan gibi söz dinler, koltuklarımızı tırmalamamayı bir kere"hayır" dememizle öğrendi. diğeri daha bağımsız ama yine de usanmış bir sesle "zagooor" demeniz ne yapıyorsa durmasına yeter. bizi bir kere bile ısırmadılar, tırmalamadılar; hele o yumulup teninize burunlarını dayayıp kokunuzu içlerine çekmeleri, sonra dönüp sevgiyle size bakmaları yok mu, eriyorum! tek sorun çok konuşkan olmaları:)

Yazan: uçan pati

Tarih: 19 Haziran 2004

Saat: 13:25

ilk resim siyamın orjinali diğerleri bu günkü sahte halidir.insanlar bu kedilerin oryantallık halini kaybettirip evrinleşmesine izin vermişlerdir=(

Yazan: Chasu

Tarih: 01 Haziran 2004

Saat: 14:52

Söylemeyi unuttum ama benim sürmeli tekirlere olan aşkımı hiç bir kedi karşılayamıyor. Can dostum Bozli hayatımın neşesi idi. Asla unutamıyorum.
Hiçbir kedi onlar kadar sıcak ve anlayarak bakamaz insana gibi geliyor bana. Tüm kediler güzeldir vesselam.

Yazan: Chasu

Tarih: 01 Haziran 2004

Saat: 10:38

Yaklaşık 10 gündür eşimin Memati adını verdiği 3 aylık bir Siyam oğlum var. Ömrü kedilerle haşır neşir geçmiş biri olarak söyleyebilirim ki eşsiz bir yaratık. Son derece sevgi dolu. Asabiyetle ilgisi yok ve son derece gururlu. İyi ki var ve çooook uzun ömürlü olmasını diliyorum.

Yazan: mirtai

Tarih: 24 Mayıs 2004

Saat: 15:43

BENCE BÜTÜN KEDİLER GÜZELDİR FAKAT SİYAMIN KENDİNE ÖZGÜ AYRI BİR HAVASI VARDIR. BENİM 1,5 YAŞINDA DİŞİ BİR SİYAMIM VAR VE HAYATTA OLABİLECEK EN İYİ DOSTA SAHİP OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM. ANCAK BİR SİYAM SAHİBİ OLURSANIZ BUNU ANLARSINIZ...

Yazan: fatmacik

Tarih: 19 Mayıs 2004

Saat: 00:30

karar veremiyorum?siyam mı,ankara mı,van kedisi mi alıcam??? öğrenciyim ve evde kanarya,muhabbet kuşları ve köpek de besliyoruz...

Yazan: sabriye

Tarih: 07 Mayıs 2004

Saat: 16:17

gerçekten bu türler çooook hareketli oluyor.bende yeni örendim.benim pisim pasa henüz 2.5 aylik ama düz duvara tirmanmaya meyilli bir afacan.ama çok tatli hinzir zorla sevdiriyor kendini

Yazan: Wagner

Tarih: 23 Nisan 2004

Saat: 16:36

Selam, Sophia ve ben size Aydın'dan sesleniyoruz. O şu an 1.5 yaşında ve kendine uygun yakışıklı bir bey arıyor ama ne yapalım bu şehirde bırakın erkek olmasını başka siyam kedisi bile bulamadık. Eğer sesimizi birileri duyarsa (bu civardan) nolur cevap verin bitsin kızımın ızdırabı:)...

Yazan: s_birgi

Tarih: 07 Nisan 2004

Saat: 11:54

benim de bir zamanlar bi siyamım vardı ama artık yok çünkü onu çaldılar ölmüş olbileceğini hiç sanmıyorum çok akıllı bir kediydi ismi RA.artık hayaytın ve kedilerin hiç bir anlamı yok ama yeni bir siyam daha edinmek istiyyorum..

Yazan: elise

Tarih: 04 Mart 2004

Saat: 22:08

Arkadaşlar çok önemli bir sorum var: Bugün petshop a gittiğimde petshop sahibinin bir kedisevere siyam kedileri hakkında söyledikleri yakında arkadaşımın siyamının yavrularından birine sahip olacağım için aklıma takıldı. Adam inatla üstüne basa basa siyam kedilerinin son derece yırtıcı ve vahşi olduğundan bahsediyordu. Hatta siyam kedisi sattığı bazı kişiler siyamlarının evde yalnız kaldığında evin tüm koltuklarını tırmaladığından şikayet ettiklerini anlattı. Bu söylenenler ne kadar doğru? Siyam kedileri gerçekten vahşi midir?

Yazan: yaşar

Tarih: 24 Şubat 2004

Saat: 01:14

1 yaşında yakışıklı bir siyam kedisiyim ve hayatımın dişi siyamını arıyorum biliyorsunuuz yuva yapmak sevaptır.sizde bizim yuvamızı yapın. e mailim kudra5000@yahoo.com

Yazan: korkuncshebo

Tarih: 01 Şubat 2004

Saat: 20:44

2 senedir dişi bir siyamım var.. bir köpek fanıyken bu kız bana kedileri de sevdirdi..kediler hakkındaki bütün olumsuz düşüncelerimi yıktı..ve şimdi o bir anne adayı..1 haftaya kalmaz torunlarım olacak:) ailem büyüyor

Yazan: pisi bıdık

Tarih: 26 Ocak 2004

Saat: 14:34

siyamımı dün dece maalesef kaybettim daha iki gün öce tırmalamasının izleri var ellerimde bu sefer kalbime öyle bir pençe attı ki... 2.5 yıl sana çok iyi baktım mı bilmiyorum ama seni çok ama çok sevdim ve ömrüm boyunca seveceğim oğlum. bana ömrümün en güzel günlerini yaşattın şimdide en büyük acısını yasıyorum biliyorum senin suçun yok. lütfen kedinizle geçirdiğiniz her saniyenin kıymetini bilin .

Yazan: besticim

Tarih: 24 Ocak 2004

Saat: 11:43

Siyam sahibi olmak kesinlikle bir ayrıcalık!!!!!!

Yazan: besticim

Tarih: 24 Ocak 2004

Saat: 11:38

3 yaşında benim oğlum,süper bir siyam,ilk kez görenler biraz ürküyo ama bana göre dünyanın en sevimli hayvanı,karekter olarak köpeğe en yakın kedi cinsi deniyo,gerçektende öyle son derece cana yakın,oyuncu...... Atletik oluyolar , vücut yapıları farklı diğer cinslere göre.Kısacası dünyanın en güzel siyamı benim oğlum!!!!!!

Yazan: yeso

Tarih: 13 Ocak 2004

Saat: 17:03

bende siyam aldığımı sanmıştım. ama veterineri tekir kırması dedi. bacaklarında tekir çizgileri varmış! ama böyle bir siyam türüde var galiba? neyse diğer tüm özellikleri aynı. olmasada severdim çok zeki. herkesle farklı oyunlar oynuyo. bebek gibi kucağımda gezmeye bayılıyo. motor gibi sesler çıkarınca yiyesim geliyo : )

Yazan: zeytinim

Tarih: 04 Ocak 2004

Saat: 00:34

benim oğlum zeytin de 6 aylık bir siyam.....öyle şeker ki...yakışıklı da...iyi ki var...

Yazan: onuraksel131

Tarih: 12 Kasım 2003

Saat: 21:37

mrb ben yaklaşık 8 senedir siyam kedisi besliyorum.gerçekten mükemmel bir kedi türü.bana göre çoğu insandan daha anlayışlı ve zeki.

Yazan: seval

Tarih: 07 Ekim 2003

Saat: 15:24

benimde çok tatlı 8 aylık bir siyam kedim var,henüz kısırlaştırtmadım, daha doğrusu kısırlaştırmam ne derece doğru yada yanlış bilemedim :( yanlış bir şey yapmak isteiyorum çünkü onu çok seviyorum.birileri bana bu konuda yardımcı olabilirmi :) teşekkür ederim

Yazan: kelwin

Tarih: 16 Eylül 2003

Saat: 10:13

Tekirimi bir Siyamla çiftleştirmiştim oğlum öldükten sonra yawrularını aldım ikiside tekir görünümlüler erkek huy olarak tekir huylu ama surat yapısı ince uzun kızım ise tam siyam huylu bir traktör gibi dewamlı hırlıyor :) narin yapılı dewamlı yiyor we hala ismi gibi Çıtır :) Tekir görünümlü bir siyama sahibim ehe

Yazan: burku

Tarih: 31 Ağustos 2003

Saat: 18:50

ben siyamlarda çikolata point siyam ve seal (doğru yazmöışımdır umarım)point siyam seviyorum.Bir de tabby point siyamlarda güzel oluyor.

Yazan: bubbles_domino

Tarih: 25 Ağustos 2003

Saat: 13:33

HERKESE SLM! 12 YAŞINDAYIM VE BEBEKLİĞİMDEN BERİ BİR KEDİM YA DA KÖPEĞİM OLSUN İSTİYODUM SONUNDA TANIDIĞIMIZIN SİYAM KEDİSİ HAMİLE KALDI VE İLK YAVRULARINDAN BİRİNİ BEN İSTEDİM İNŞALLAH EN YAKIN ZAMANDA KEDICIĞIME KAVUŞCAM

Yazan: canku

Tarih: 17 Ağustos 2003

Saat: 14:56

gercekten de siyamlar cok kişilik sahibi
evde herkese farklı davranıyorlar.üstelik insan gibi sizinle konusuyolar .benim de var .yalnız benimkigicik kaptığında cok fena bagırıyor

Yazan: encoolman

Tarih: 13 Ağustos 2003

Saat: 19:07

Siyam kedilerinin en sevdiğim tarafı; inanılmaz derecede kişilik sahibi ve kesinlikle insanları seçen bir yapısı var. Herkese aynı şekilde davranmıyorlar. Gerçekten siyam kedisi bakmayan kedi bakmış sayılmaz. Çünkü onunla gerçekten uğraşmak zorundasınız.

Yazan: baris

Tarih: 24 Temmuz 2003

Saat: 15:45

18 yasindayım. bu yasima kadar hep evde kedi besledik. simdi seal point cinsi bir siyamım var. evde en cok beni seviyor. kesinlikle siyam beslemeden gercek kedi neymiş anlayamıyorsunuz.

Yazan: mini

Tarih: 23 Temmuz 2003

Saat: 16:21

ben de çok severim siyamları.çooooook güzel bir kedi türü.hakikaten iranlara basar.

Yazan: setu

Tarih: 05 Temmuz 2003

Saat: 02:07

evet, bence onlar bir kedi değil adeta birer çıta, hiç yerinde durmuyor, kıpır kıpır, kedi sevmeyen konuklarımız bile ona hemen ısınıyor.

Yazan: Ofisten

Tarih: 02 Mayıs 2003

Saat: 10:30

Evet, gercekten dunyanin en zeki ve hatta entel kedisidir:)) Yaramazliklarindan oturu her aileye emanet edilemedigi icin ve bir dogumda 7-8 adet terrorist dogurduklari icin ancak bir pet Siyam edindim kendime. Ama hayatimda her zaman bir Siyam kedisi olacaktir!! Onlarsiz asla olmaz.
Sevgiler
Beliz C

Yazan: mükremin

Tarih: 12 Nisan 2003

Saat: 18:00

10 yaşındaki mükremin oğluma bir gelin arıyorum. ilgilenenlerin email adresime görüslerini yazmalarını istiyorum mehmet_refik@mynet.com

Yazan: pisi bıdık

Tarih: 12 Nisan 2003

Saat: 12:48

bence siyam kedisi kedilerin en zekisi siz ona bir şey söylediginizde size cevap verir -bazen cevap vermeye tenezzül etmiyorlar ama- siyam kedileri -diger kdeler gibi- kişilikli kendi istegini ve düşündüğünü yapar sizin istekleriinz o kadar önemli degildir.En iyi kedi isyam kedisi...

Yazan: katya

Tarih: 09 Nisan 2003

Saat: 15:28

Butun turlerin icinde en zeki en asil kedi siyamdir. Ben kedimde turunun butun ozelliklerini goruyorum. Bi kere siyamlar konusur sizi anlar size baglanir. Oyuncudur kivrak bir zekasi vardir.
Butun kedileri seviyorum. Bence onemli olan kedinin karakteri ama siyam da baska birseyler var kabul etmek lazim:)

Yazan: tolgaözge

Tarih: 26 Mart 2003

Saat: 11:37

Eşim ve benim için kediler arasında sadece ve sadece siyam tektir. Bir miskin iran kedisinin insanlar nesini seviyor bilmiyorum. Siyam asildir, siyam akıllıdır,siyam çeviktir,siyam insanla iletişimi mükemmel bir kedidir. Bana kalırsa siyam kedilerin kedisidir.......

Yazan: zexy

Tarih: 06 Mart 2003

Saat: 15:24

ben daha yeni almama rağmen çok iyi anlaştık, çok küçük olmasına ragmen diğer kedilere göre çok daha akıllılar ve sevecenler

Yazan: microkozmoss

Tarih: 04 Mart 2003

Saat: 20:44

miukim gonzalesim de yazildigi gibi zeki ama bir o kadar da cadoloz ama onu cok seviyorum(butun yaramazliklarina ragmen)umarim herkes kedi sahibi olmanin o guzel duygusunu yasar..cok farkli birsey oldugu kesin!!:)

Yazan: zuzupisi

Tarih: 25 Şubat 2003

Saat: 15:13

bu hayvanlar bir harika

Yazan: serasa

Tarih: 24 Şubat 2003

Saat: 22:48

okuduklarima cok sasirdigim soylenemez cunku benim citirim da aynen oyle. Cok akilli ve cok tatli bir siyam kedisi. Kendisi 2 yasinda olcak nisanda. Onu cok seviyoruz, artik onsuz bir hayat dusunemiyoruz. Umarim birgun herkes tadar kedi sahibi olmanin verdigi mutlulugu...

Yazan: countes

Tarih: 20 Şubat 2003

Saat: 00:12

şu anda bir iran kedim var eğer başka bi kedi alma olasılığım olsa kesinlikle siyam kedi alırdım çok asiller ve çok şirinler... :))

Yazan: ZaNaNa

Tarih: 19 Şubat 2003

Saat: 01:34

Hoş bi site ya.siyam kedim ve ben beğendik. kedim Rubiş ve ben başarılar dilerim size:)

Yazan: cansın

Tarih: 02 Şubat 2003

Saat: 16:59

benim de bir siyam kedim var.16 eylül 2002 doğumlu onla yaklaşık 2,5 aydan beri beraberiz.adını megi koydum,bunu yapmamım sebebi bizim alt komşumuzun baktığı bir kedinin yavrusu olmuştu ve ben onu çok sevmiştim adını megi koymuştum.çok büyümüştü ama hala kucağımda dolaşıyordu sonra kayboldu.çok üzülmüştüm...her neyse megi'yi çok seviyorum bu ayın 16 sında 5 aylık olucak.pati izleri bölümünü okuduktan sonra ona daha da değer vermeye başladım.kısacası MEGİ'Yİ ÇOOOOKK SEVİYORUMMM

Yazan: elcink

Tarih: 30 Ocak 2003

Saat: 14:49

3 senedir siyam kızımla beraber çok mutlu bir şekilde yaşıyoruz. hayatımda en çok sevdiğim varlık. inanın bazen onu içime sokasım geliyor. ben hayatımda böyle güzel bir duygu daha yaşamadım . muhteşem bir olay...onsuz asla yaşayamam . BİBER bi tanecik kızım seni çok ama çokkkkkkkkkkk seviyorum.

Yazan: beyonce

Tarih: 10 Ocak 2003

Saat: 21:47

onlar insanlara olan yakınlıklarıyla ve o muhteşem asaletiyle mükemmel bir tür...kızımda şu anda kucağımda yazdıklarımı onaylarcasına patisiyle elime vuruyor :)

Yazan: missundaztood

Tarih: 05 Aralık 2002

Saat: 21:29

yok bu kedilerden asili... bacaklari ayni su mankenlerin catwolk u gibi zarif ve ince... bence onlara en cok yakisacak isin queen cunku bana gore onlar kedilerin kralicesi

Sayfa başına dönmek için tıklayın
  kara_çocuk - Gizem Akbu...
  seker_kedicik - Beykoz ...
  SELİN_ - Aycan Fıratlı'...
  bellacullen - Dilara De...
  lowe-cat - Melek Kahram...
Kediler Ölmez, Onlar...
'Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...'   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.