Kedigen'in Öyküsü

Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
İran Kedisi

Eski zamanların unutulmuş sayfalarında, tozlu çöl karavanları, İran’dan batıya doğru yol alırken, develerin taşıdığı sepetlerdeki nadir baharatlar ve mücevherler arasına daha da değerli bir yük gizlendiğine inanılırdı; ender bulunan uzun tüylü bir kedi. İran kedileri, soylarının ortaya çıktığı ülke olan İran’ın adıyla bilinirler, fakat M.Ö 1684 yıllarına kadar uzanan hiyeroglif kaynaklarının incelenmesi sonucu, bu kedilerin daha önce varoldukları ortaya çıkmıştır.

Uzun, bol ve yumuşak tüyleriyle ve açık yüzleriyle İran kedileri en popüler kediler arasındadır. Kendilerini güvende hissettikleri zaman, tatlı ve nazik kişilikleri sayesinde ev ortamına kolaylıkla uyum sağlarlar. Geleneklerine bağlı olan bu kediler, kendilerini güvenli ve huzurlu bir yuvada rahat hissederler, fakat sevgi ve karşılıklı güven duygusuyla en gürültülü eve bile uyum sağlayabilirler. Alçak, ahenkli sesleri çok hoştur ve kulağınızı rahatsız etmez. Büyük, manalı gözlerini kullanarak iletişim kurarlar. İran kedileri her yaşa uygun cana yakın hayvanlardır.

İran kedileri’nin geniş, kısa vücutlarını destekleyen kısa ve kalın kemikli bacakları vardır. Patilerinin yere sağlam basmasını isterler ve yüksek atlamaya ya da tırmanmaya alışık değillerdir. Oyuncu olmalarına rağmen talepkar değillerdir. Tavır yapmaktan hoşlanırlar ve en sevdikleri mekana gidip etrafı güzelleştiren değerli bir tablo gibi dururlar. İran kedileri çok duyarlı kedilerdir, bu nedenle sahipleri için sürekli bir mutluluk ve sevinç kaynağı olurlar. Dostlukları, soğuk kış günlerinde açan güneşin sıcacık ışınları gibi samimi ve dayanıklıdır.

İran kedileri uzun tüylerinin sağlıklı ve parlak kalması için her gün metal bir fırçayla taranmalı ve belli aralıklarla yıkanmalıdır. Bu nedenle kedileri, henüz gençken banyo düzenine alıştırmak akıllıca olur. Sadece düzenli bir taranma, tüylerinin temiz, sağlıklı ve güzel kalmasını sağlar. Aksi halde düğüm gibi ele gelen yumaklar oluşur. Eğer kedinizin tüylerinde oluşan yumaklar ciddi boyutlardaysa, kesilmeleri-tıraş edilmeleri gerekecektir. (Not: Bu tüy yumaklarının oluştuğu bölgelerde çirkin görünen kel noktalar bırakabilir.) Böyle bir durumda hemen uzman bir veteriner hekime başvurarak kedinizin sorununu çözebilirsiniz. Tüy yumaklanması sorunu tüm vücuda yayılmışsa kedinin tüylerinin yarısının kalacağı şekilde traş edilmesi düşünülebilir. Böylece kedi yepyeni, sağlıklı tüyler uzatabilir ve bu tüylerin bakımına en baştan başlanılabilir. Bir İran kedisini traş ettirmek oldukça yaygındır, fakat sonuçta sahibine bağlıdır. “Aslan Traşı” diye tanımlanan stil oldukça popülerdir. İran kedisi için yeni ve güzel tüyler uzatmak iyi olabilir. Ayrıca traş edilmiş bir iran kedisinin taranması çok daha kolaydır. İran kedilerinin insanı şaşırtacak kadar çok farklı rengi vardır, fakat en popüler olanları beyazlarıdır.

İran kedisini evde tutmak, onu şehir hayatının tehlikelerinden olduğu kadar hastalık ve parazitlerden de korur. Her sene güvenilir bir veterinere yapılan bir ziyaret, iyi beslenme ve bakımla ailenizin sevimli üyesi, 15 sene yaşayabilir; bazıları da 20 seneyi geçer. İran kedisi yetiştiricileri, en son veterinerlik tekniklerini takip ederek ve kalıtsal hastalıkları önlemek için sürekli testler yaparak sağlıklı kediler yetiştirirler. İyi yetiştirilmiş bir İran kedisi, dayanıklı ve sağlıklıdır, ayrıca hastalıklara ve solunum enfeksiyonlarına diğer kedilere göre daha az eğilimlidirler. Bununla birlikte, büyük gözleri belirli bir miktarda gözyaşı akıntısının normal olduğunu belirtir; dolayısıyla yüzlerinin her gün yıkanması tavsiye edilir.

İran kedilerinin tipik olarak karşılaştığı bir başka problem ise gözlerde çapaklanmadır. Yüzlerinin ve kafalarının şekillerinden dolayı genellikle sinüs sorunları yaşarlar. Buna örnek olarak, en çok kedinin kendisini rahatsız eden göz akıntısını verebiliriz. Eğer kedi bütün yabancı maddeleri temizleyemezse, bunu yapmak sahibine düşer. Peki böyle bir durumda ne işe yarar? Küçük, yumuşak ve ılık bir nemli bezle, sabahları ve akşamları birer kez gözlerinin etrafını yavaşca silmek, bu koca gözlü kedileri rahatlatır. Bu temiz beze kesinlikle sabun ve benzeri maddeler sürülmemelidir. Gözlerin etrafında kanlanma sorunları için herhangi bir temizleyiciyi ya da solüsyonu kullanmadan önce, mutlaka veteriner hekime danışmak gereklidir.

Çeviri: Aydın Can Bekoğlu
Kaynaklar: The Encyclopedia of Cats - Michael Pollard, The Cat Fanciers, ACFA web siteleri

21.08.2002

İlgili Başlıklar
Bir Kaşık Paspas, Bir Kaşık Oğluş…
Bidon 23 - Saklı Kedi Kenti
İran Kedisi: Çok Güzel Ama Bakımı Zor
Sokak Kedileri ve Diğer Kediler - Levent Özönder
Kedisever Profesör Hüseyin Hatemi
    Yorum Yaz

Yorumlar   (50 adet)

Yazan: dolores_mary

Tarih: 04 Şubat 2006

Saat: 13:43

Merhabalar.Bizim Sütlaç 7 aylık dişi bir İran kedisi.Mart ayının yaklaşmı olmasıyla birlikte kızışmış durumda biraz :) Merak ettiğim bişey var: iran kedileri kolay doğum yapamadıkları için doğum sırasında ölme riskleri çok fazlaymış :( Bu gerçekten de böyle mi?Biz Sütlecı kaybet istemeyiz sonuçta.Yoksa kısırlaştırırız napalım :S

Yazan: LEYAL

Tarih: 31 Ocak 2006

Saat: 11:06

Ben de kendim ve kızım için iran kedisi istiyorum. bu kedilerin yüz şekli çok güzel gözleri bir harika sanki köpek yavrusu gibiler hem de kediler bütün hayvanları seviyorum, iran kedisi olanlar cok sanslı

Yazan: melgur

Tarih: 15 Kasım 2005

Saat: 13:21

İran kedilerine aptal diyen arkadaşları kınıyorum. Benim bir iran kızım var ve o kadar akıllıki. Diğer kedilerden hiçbir farkı yok. Sadece biraz daha ağırlar o kadar. Artı çok da havalı ve güzeller. Torunlarım olursa inşallah birini de arkadaş olarak yanında tutacağım. Bütün sevgim bu dört bacaklıların. Tüy sorunu da yok, sadece herkesten daha sık supurge calıstırıyorum o kadar. Eee gülü seven dikenine katlanır. Canım kurban olsun onların yoluna. İnsanlardan daha sevimli ve sıcaklar. İnsanlardan yediğiniz hiçbir kazığı kedilerden yiyemezsiniz.. Onlar sadece sevgi ister o kadar.. Herkese saygılar.

Yazan: Duduşum

Tarih: 28 Ekim 2005

Saat: 14:07

Hey Mini
Yorum yaparken başlığının iran kedisi olduğu bir forumda böle yorumlar yapma! Asıl iran kedilerine aptal diyerk ayrımı sen yapıyorsun!!Dünyanın en zeki haywanları kedilerdir iran ya da başka bir kedi hiç farketmez!!! Benim de bir iran kedim war ama pardon alırken sana sormadım öle diil mi?? Bence dünyanın en şirin we zeki yartığı benim Dudu'm... Yerim O'nu we diğer bütün pisileri...

Yazan: beatrice

Tarih: 25 Eylül 2005

Saat: 11:29

3 ay önce çok çok çok sevdiğim kedimi kaybettim. Bir kedim olsun istiyordum ama bu kadar erken olacağını sanmıyordum. Hep sokak kedilerini sevmişimdir. Ama 2 gün önce biri bakamadığı için iran kedisine sahip arıyordu. Ben de bir iran kedisi sahibi oldum böylece. Ailem de ben de hala sokaktan bir kedi almayı düşünüyoruz, anlaşabilirlerse... Sokak kedisiyle yaşadıktan sonra iran kedisi kedi gibi gelmiyor bana. Feci bir biçimde ısırması dışında bir problem yaşamıyoruz, biblo gibi oturuyor bir kenarda...

Yazan: g_nur

Tarih: 06 Eylül 2005

Saat: 20:39

dünyanın en tatlı,en obur kızı benim bademim..nasılki balıklar doyduğunu anlamaz,benim kızım da öyle..prenses gibi salına salına yürür..onu sewmemek imkansız,kedi sevmeyen biri bile iran kedilerini çook sever...

Yazan: ozgecet

Tarih: 15 Ağustos 2005

Saat: 15:34

Benimde bir İran kedim vardı... Adı Çıtır... Melek oldu şimdi... Herkes bakımı zor dese de o kadar tatlılarki onlarla ilgilenmek hiç zor gelmiyor aksine bir zevke dönüşüyor. Tabi evin her tarafındaki ve kıyafetlerinize dökülen tüylere göz yummanız gerekiyor... herşeye rağmen tekrar bir İran kedisine bakmak istiyorum. Yavru kedisi olanlar benimle temasa geçebilirlerse çok sevinirim. ozgemail@gmail.com

Yazan: persa

Tarih: 18 Şubat 2005

Saat: 13:35

benim de "iranlı" bir kızım var. bakımı zor değil. sağlık sorunu yok. sadece tüylerini hergün taramak gerekiyor. bir de çocuk gibi ilgi sevgi istiyorlar yani tüm kediler gibi...sadece lütfen hava atmak için almayın. bir canlı olduğunu unutmayın. iran kedileri kendilerini bizlere aşık etmeyi çok iyi biliyor. ev ortamına diğer kedilere göre daha çabuk, ve kolay uyum sağlıyorlar. Tüy dökülme sorunu da mevsimsel vs. olabiliyor. Veteriner tavsiyesinde vitaminlerle sorunu çözümleyebilirsiniz. yanlız gerçekten çok sevmeniz ve ilgi göstermeniz gerekiyor. yorgun argın işten-okuldan dönseniz bile mutlaka ve mutlaka onunla ilgilenip oynamalısınız. sevgi herşeyin, bütün zorlukların çözümüdür. eviniz müsaitse tavsiye ediyorum.

Yazan: sahra

Tarih: 18 Şubat 2005

Saat: 09:56

bu iran kedilerinin bakımı zor mu herkes bana çok zor diyor da

Yazan: Gwen

Tarih: 07 Şubat 2005

Saat: 16:23

bayılıyorum iran kedilerine.tüy yumağı gibi:) bende bi tane istiyorum ama annem izin vermiyor işte:((

Yazan: 123690

Tarih: 08 Ocak 2005

Saat: 13:36

bende yavru beyaz erkek iran kedisi istiyorum.....nerden alabilirim????

Yazan: estelva

Tarih: 18 Ekim 2004

Saat: 16:35

bir iran kedim var evde beslediğim başkaları sokakta bulmuş ve bana verdiler onu fakat baktıgım 10a yakın kedim var ve onlarıda seviyorum ama bahçede

Yazan: kültürfizik

Tarih: 29 Nisan 2004

Saat: 21:33

valla bi tane şinşila var bende o tüyleri beni mahvetti,durduk yerde ağzımdan bile çıkıyo,hayır kötü bişi yapmaktan korkuyorum:)

Yazan: misspati

Tarih: 23 Nisan 2004

Saat: 18:40

benim de bir iran kedim var .hiç de aptal değil,tersine çok akıllı ve inanılmaz sevimli bence diğer kedilerden çok daha şirinler .daha önceden kedilerin nankör olduğuna inandığım için köpek istiyordum ama şidi bir sürü iran kedim olmasını istiyorum onu çooook seviyorum!!!

Yazan: afpm

Tarih: 21 Nisan 2004

Saat: 14:02

BEYAZ İRAN KEDİM ÖLDÜ ÇOK ÜZGÜNÜZ TEKRAR AYNI CİNS BİRTANE İSTİYORUZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ EVİMİZ BOMBOŞ OLDU LÜTFEN HABERDAR EDİN

Yazan: besticim

Tarih: 24 Ocak 2004

Saat: 11:48

Son derece uyuşuk ve suratsız oluyolar,hareket kabiliyetleri yok ama yinede sevimliler,siyam sahibi olmadan önce hep iran kedisi istiyodum,ama iyki bir siyamım var diyorum şimdi!!!!!!

Yazan: cemo

Tarih: 02 Aralık 2003

Saat: 16:12

hiçbir kedi aptal olamaz "mini" buna tükürdüğünü yalamak derler kedilere aptal denilmemelidir pet shoplardaki hiçbir kedinin suçu yok onların haberi yokki bu olaylardan onlar masum. bir daha kedilere kötü söz söyleyen karşısında beni bulur ona göre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yazan: canku

Tarih: 02 Eylül 2003

Saat: 09:46

bence her zaman şekerler

Yazan: burku

Tarih: 31 Ağustos 2003

Saat: 18:46

yavruyken acayip şeker oluyorlarrrrrrrrrrr

Yazan: mini

Tarih: 04 Ağustos 2003

Saat: 17:30

ayrıca ben Mini cik değilim.

Tarih: 22 Temmuz 2003

Saat: 13:59

ayrıca ben artık çok solcu oldum.şu aralar mutlak eşitlik üzerine düşünüyorum.bu,hayvanlar için de geçerli.belki imkansız,ama en azından daha eşit bir dünya..
kimi insanlar sokakta sürünürken,kimileri delüksiçinde malikanelerde yaşamını sürdürüyor.üstelik bu manzaralar çok yakın yerlerde.çelişkiyi her yerde görebilirsiniz.işte bunlar yüzünden böyle düşünüyorum.yakında çıldırıcam,hayvanlar bile eşit değil....

Tarih: 22 Temmuz 2003

Saat: 13:52

o eskidendi.artık sadece sokak kedisi seviyorum.yazık onlara.hem ben görüyorum bütün pet shop'larda bir sürü iran kedisi oluyor.hatta bir çoğu elde kalıyor.hiç nesli tükenecek gibi değil.ayrıca yok o para insanlar alıp sokağa atmasın diyeymiş.sokak kedilerini atsınlar mı?hem ben de iran kedisi görmemiş değilim.yani özel bir düşmanlığım yok ama benim taktığım şey bu kediler bu kadar değerliyken diğerlerinin sürünmesi.sizce?

Yazan: kalinda80

Tarih: 14 Temmuz 2003

Saat: 16:11

Mini cik sen kedi aramıyormuydun . İstediğin cinslerin içinde iran da vardı. Bu yazıda nedir böyle. Düşünüp öyle yaz. İranlar bazı insanlardan daha zekidir merak etme.

Yazan: elifkarakisla

Tarih: 14 Temmuz 2003

Saat: 15:59

İran kedilerinin aptal olduğu kararına onları ne kadar gözlemleyerek vardınız çok merak ediyorum. Lütfen yorum yapmış olmak için yazı yazmayın.

Nesli tükenmesi muhtemel bir ırkın diğerlerinden pahalı olması gayet doğal. Fiyatının yüksek olması, onu alacak insanların tekrar düşünmesine ve onları kolaylıla alarak bol keseden sokağa atmasına engel oluyor.

Tabii gönül ister ki hiçbir kedicik sokaklarda aç bilaç kalmasın...

Tarih: 11 Temmuz 2003

Saat: 15:24

bence iran kedisi almak sokak kedilerine haksızlık.Sen git kediye 350$ ver,sokak kedileri orada açlıktan kırılsın.haksızlık değil mi?sırf uzun tüylü basık suratlı doğmadı diye...Sınıf ayrımı gibi.Ayrıca iran kedileri çok narin ve aptal.

Yazan: sweetkitten

Tarih: 05 Temmuz 2003

Saat: 17:49

merhabalar! Bende artik bir iran kedisine sahibim! cok tatli birsey bu ya, hic yerinde durmuyor, adini "LiLi" koydum. umarim herkez boyle guzel bir kediye sahip olur...

Yazan: Black_cat

Tarih: 27 Nisan 2003

Saat: 21:38

bence harika dost canlıları! uzun tüyleri insana huzur ve sevgiyi her an anımsatıyor. dilerim ki bir gün beinde bir iran kedim olur. şimdilik aramakla meşgulüm!!

Yazan: mltmbozkurt

Tarih: 04 Nisan 2003

Saat: 17:36

benim dünyalar tatlısı bir iran kedim var!h
arika bişey doyamıyorum onu sevmek yetmiyor severken dişlerimi sıka sıka bir hal oluyorum!yakında çarpık dişli bir bayan olacağım!Bu kadar güzellik olmaz ki
amaaa...

Yazan: sevimli2000

Tarih: 23 Mart 2003

Saat: 12:20

ya ben de kedi istiyorum özellikle iran kedisi ama annem bir türlü izin vermiyor.var mı bir çaresi annemi ikna etmemin?nolur yardım??:(

Yazan: panuk

Tarih: 13 Mart 2003

Saat: 20:34

merhaba benim bir iran kedim var adı panuk 1 aşında beyaz ve şimdi ona uygun bir eş arıyoruzz durulurr

Yazan: crash5

Tarih: 08 Mart 2003

Saat: 17:02

ah bir de benim iran kedim olsa ben de sizin gibi çok sevinicem

Yazan: peaceful

Tarih: 05 Mart 2003

Saat: 08:48

merhaba arkadaşlar..dün bir iran kedisine sahip olduk nihayet..minicik kartopu kadar bişey,bembeyaz..o kadar narin ve kibar görünüyor ki anlatamam:) uzun süre düşünerek karar verdik bu tür üzerinde,tabii kızlarımın da kararı etkili oldu..tüy bakımı biraz zahmetli görünüyorsa da biz onu çok sevdik.hepinize küçük dostlarınızla beraber mutlu ve sağlıklı bir yaşam..

Yazan: damlaozcan

Tarih: 03 Mart 2003

Saat: 09:32

Evet iranlar güzel kediler, bütün kediler çok güzeldir. Ama her güzelliğin de malesef kötü tarafı oluyor. Malesef iran kedileri çok hassaslar. Geçmişte dna yapılarıyla çok oynandığı için, bugün ki hastalıklı ırk meydana gelmiştir. Tüylerinin çok uzun olması sebebiyle de kendilerini yalamaktan vazgeçerler. Senede 2 kere traşlatmak gerekebilir. Evet iranlar gerçekten çok güzel ama sağlıklı deli dolu bir sokak kedisini hiç birseşeye değişmem :))

Yazan: drneuro

Tarih: 02 Mart 2003

Saat: 21:44

Ben özellikle kırma iran kedilerini seviyorum fakat saf iranlarda güzel kediler..Kedilerin hepsi güzel..

Yazan: sonad

Tarih: 01 Mart 2003

Saat: 20:07

ben gerçekten iran kedilerine bayılıyorum ve inşallah bir gün benimde bir iran kedim olacak!

Yazan: countes

Tarih: 01 Mart 2003

Saat: 19:07

herkes burda kendi yorumunu yapıosa bende ztn kendi yoırumumu yaptım...
o iranlılar için öle diyosabende böle diyorum: ÇOOO...KK GÜZELLERR!!!
ztn bnm "ZİLLİ"ye de bişi diyo demedim... diyemezde...

Yazan: munal73

Tarih: 24 Şubat 2003

Saat: 19:27

aaa iranlı kesinlikle tipsiz diil
sadece komik
ve aşırı hassas
kırolara göre diil!!

Yazan: menteşe

Tarih: 23 Şubat 2003

Saat: 22:01

ben de iki tane iran kedisi besliyorum ve son derece müthiş yaratıklar. şimdiye kadar bu cinsler kadar sessiz ve sakin bir kediyle karşılaşmadım. düz suratlı olanları gerçekten de hoşuma gitmiyor, fakat son derece güzel kediler var.tek sorunları ise inanılmaz derecede tüy dökmeleri ne yazıkki

Yazan: konukece

Tarih: 20 Şubat 2003

Saat: 15:18

benim bir kedim var,ama uzuntüylü beyaz bir iran kedisi isterim.

Yazan: rofw

Saat: 10:17

"countes" burası forum değil, türler hakkında bir yorum alanı. Kaldı ki, forum da bile diğer üyelere hakaret edilmesi doğru değil. Fikirleriniz doğru olabilir ama üslubunuz fikirlerinizi gölgede bırakıyor.

Yazan: Dark Cat Dooku

Saat: 10:12

kontez asalate çok takılmışsınız, prens çarlz da çok asil ve soylu, ama ... :)
ayrıca bu yorumlar arasında ZİLLİ'ye yöneltilmiş bişey göremedim.. burası türler için bir yorum alanı, tür hakkında düşündüklerimizi yazarsak daha medeni ve asil olur. eminim diğer kullanıcılar da bu fikirdedir. dolayısıyla gocunup kin kusmak yerine açıklayıp, aydınlatalım efendim..

Yazan: countes

Tarih: 19 Şubat 2003

Saat: 23:58

benimde beyaz mavi gözlü şirinmi şirin bi iran kedim var; ZİLLİ!! :))
mırrk diye zevksiz birisi iran kedilerine tipsiz demiş ama ben o sevimli yaratıklara dikkatlice bakmadığını düşünüyorum...
o güzel kedicikleri nasıl bu kadar ters yorumlayabilir bu insan kavrayabilmiş değilim...
ayrıca dünyanın en asil ve şirin kedi cinsi olduğunu düşünüyorum onların... zaten kediye dikkatli bir şekilde bakarsan ne burnu nede gözü akar bu sana kalmış bişey... tabi eğer onlara bakamayacak kadar nefret ediyorsan bakma! neden buraya boşuboşuna gereksiz şeyler yazdın ki?? bence burda kimse bi cinsi, kötülemesin her cinsin hatta sokak kedilerinin bile kendine has özellikleri vardır ne diye onlardan bu kadar aşalıyıcı bir şekilde bahsediyorsunki!!!...

Yazan: mırrk

Tarih: 19 Şubat 2003

Saat: 13:10

iran kedisi özellikle son yıllarda öyle "moda" oldu ki, kediden anlamayan bir sürü insan sırf bir hayvan almak için petshoplara yığılıp iranları aldılar. halbuki iran zaten narin bir kedi, gözü akar, burnu akar... kimse gücenmesin ama, kediler içinde en tipsizlerden de biri.

Yazan: Lady Mırmır

Tarih: 18 Şubat 2003

Saat: 15:08

oyuncak kedi gibi bi tür bunlar... bi ara nerdeyse evlat ediniyorduk, fakat arkadaşlarımızdan biri erken davranmıştı :)) bana göre tüm kediler aynı zaten.. yeterki sağlıklı olsunlar..

Yazan: ece89

Tarih: 15 Şubat 2003

Saat: 14:01

Bende bu şahane yaratıkların kırması var.Kırması daha bi tatlı oluyor.Çok uysal çok sevecen dünya tatlısı bişey.Ama çok mızmız her mamayı yemiyor bide çok şikayetçi herşeye miyavlıyor.Ama herşeye rağmen onu çok seviyoruz.O bizim herşeyimiz.

Yazan: Aliİpin

Tarih: 10 Şubat 2003

Saat: 14:47

Evdeki iki İran daha doğrusu ana-oğul harika bir duygu hele hele ikisi de aynı renkse(mavi) bunun tadına doyum olmuyor doğrusu sizleri çok seviyoruz Yastık ve BeBop...

Yazan: GUNAY

Tarih: 06 Şubat 2003

Saat: 18:54

LUTFEN BENIMDE BIR IRAN KEDIMIN OLMASINI ISTIYORUM .ADI PAMUK OLACAK
AMA LUTFEN NNNNNN

Yazan: esoesce

Tarih: 22 Ocak 2003

Saat: 23:02

İran kedileri mükemmel güzel ve asil kediler bence. benim kedim yok ama olmasını istiyorum özelliklede iran kedisini tercih ediyorum,ilgililere duyurulur. esoesce@mynet.com

Yazan: missundaztood

Tarih: 05 Aralık 2002

Saat: 21:28

10 yil siyam kedisi ve poodle cinsi kopek baktiktan ve ilk once kedimi yaklasik 3 ay oncede kopegimi kaybettikten sonra babam onu deslerim bozulmasin diye bir pet shoptan aldi.adini king koydum cunku o benim gonlumun krali o daha 6 aaylik kucuk bi krall. KİNG SENI COK SEVIYORUM

Yazan: mamuk

Tarih: 20 Ekim 2002

Saat: 17:26

bugün bir iran kedim oldu.daha doğrusu tüm kalbimle ben onun oldum.artık birlikteyiz bebeğim iyiki geldin.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
  acelebi - Melike Öner'i...
  luckiya - Pina'ma Mektu...
  luckiya - Narçin Koşder...
  luckiya - Kediler Ölmez...
  maiamelike - Kedigen'in...
Kediler Ölmez, Onlar...
“Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...”   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.