Kedigen'in Öyküsü

Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
Uysal Kediler İçin Ev İdaresi (2) - Meriç Uysal

Beslenme:
Gün içinde oradan oraya koşturup istediğiniz kadar oyun oynayabilmeniz için yeterli enerjiyi almanız şarttır. Yemek yemek, eğlencenin yarısıdır, diğer yarısı ise yemeği elde etmektir. Yemek elde etmenin de iki yolu vardır. Birincisi, insanınızı açlıktan ölmek üzere olduğunuza ve acilen beslenmeniz gerektiğine ikna etmektir. Miyavlayın, yere yatıp yuvarlanın, kıvranın, mutfakta insanınızın ayaklarına dolanın, nereye adım atarsa o yönde önüne geçip oturun, zavallı görünün, başınızı eğip gözlerinizi yerde bir noktaya dikin...

İkincisi ise kendi yemeğinizi kendiniz avlamanızdır. Eğer bir ev kedisiyseniz ikincisi için dikkatli olun, dışarısı tehlikelerle dolu olabilir. Unutmayın, yemeğiniz, sizin yemeğinizdir. Başkalarının yemeği de sizin yemeğinizdir. Eğer insanınızın tabağından çalma imkanınız varsa asla kendi tabağınızdan yemek yemeyin. Ve eğer insanınızın bardağı yeterince doluysa asla kendi su kabınızdan su içmeyin. Eğer açsanız ciğerlerinizin son gücüyle miyavlayın ki sırf çenenizi kapamak için yemek versinler. Bir kedinin kendine saygısı olmalıdır. Yemek masasının altında asla düşük hayat formları –mesela köpekler- gibi yemek dilenmeyin. İnsanlarınızın (yemek masasında) sizin varlığınızı unutmamaları için çeşitli teknikler vardır. Sadece onları uygulayın. Örneğin, en yumuşak insanınızın kucağına zıplayın. Ya da mutfak ve yemek odası arasındaki kapıda yere uzanın. Veya masada otururlarken ayaklarıyla oynayın. Sizin, ayaklarını rahat bırakmanız için yapmayacakları şey yoktur. Masadan zorla uzaklaştırılırsanız, önemli kuralı unutmayın : Uzak bir köşeye oturun ve yüksek sesle protesto edin.

Boş Vakitler:
Oturulacak en iyi yer 2 saniye önce bir başkasının oturduğu yerdir.Her zaman ayak altında olun. Tembel yerine sıkılmış görünmeyi öğrenin. Bu insanlarınızın kendilerini suçlu hissetmelerini sağlayacaktır. Öğrenin! İnsanınızın kafasını karıştırın. Duvarda, boş bir noktaya kilitlenin ve son gücünüzle oraya zıplayın. En tepeye tırmanın. Perdeler sizin için oraya konmuşlardır. Seslendiklerinde cevap vermeyin, bırakın gelip sizi bulsunlar. Eğer başınızı belaya sokmuşsanız hemen oturun, şirin görünün ve mırlayın. “Ne, n’ooldu ki? Ben burda değildim, şimdi geldim daha” bakışınızı takının.

Tuvalet:
Kum kutusunda ihtiyacınızı göreceğiniz bir yer bulana kadar saatlerce de olsa kazmanız gerekebilir, pes etmeyin. İçinize sinmeyen bir yer olursa kendinizi zorlamayın, orayı kapatın, bir başka yeri kazın. Olur da kazara kum kutusunu ıskalarsanız, mutlaka gizleyin! Üzerine bir çorap koymak işe yarayacaktır. İnsanlarınız bu tip küçük sürprizlere bayılırlar, bu onları çok mutlu edecektir. (Hizmetlerinin karşılığını en azından bir sürprizle ödüllendirmek gerekebilir.) Son olarak kum kutusunu terkederken, arkanızda halının üzerinde birkaç minik kum tanesi bırakmaya özen gösterin.

Tüy Yumakları:
Tüy yumakları başa beladır, eğer kusmak isterseniz hemen bir sandalyeye çıkın. Yakınlarda sandalye bulamazsanız doğu işi güzel bir kilim de işinizi görür. İşiniz bittikten sonra üzerini kapatmayın, o noktadan uzaklaşırken birbirinden bir insan adımı uzaklığında birkaç noktaya minik burplar bırakın ki birini kaçırırlarsa birine bassınlar. Unutmayın dikkat çekmek için her yol mubahtır. Evin size ait olduğunu unutturmayın..

Yatma Vakti:
Geceleri insanlarınız sizin evde rahatça koşturup oyun oynamanız için ayak altından (!) çekilirler. (Benim notum: dikkat edin, biz onlar için ayak altındayız, fazlalığız yani) Şimdi artık gün içinde yemek yiyerek ve uyuyarak depoladığınız tüm enerjiyi kullanma fırsatınız vardır. Patinize gelen herşeyi yuvarlayın. Mümkün olduğunca çok gürültü yapın ki dışarıdaki hırsızlar evde kimse olmadığını düşünmesinler. İnsanlarınızı korumak bazen sizin görevinizdir. İnsanınız yatarken onun ölü mü yoksa uykuda mı olduğunu anlamak pek kolay değildir. Emin olmak için saçlarıyla oynayın, ayaklarını tırmalayın ya da yüksekçe bir yerden tam göğsünün veya karnının üzerine atlayın. Uyanırlarsa ölmediklerinden emin olabilir ve rahatlayabilirsiniz. Ama en fazla 15 dakika içinde tekrar kontrol edin.

Sonsöz:
İnsanların 3 temel fonksiyonları vardır. Yemek vermek, sevgi-ilgi göstermek ve kum kutusunu temizlemek. İnsanlarınızdan biri etraftayken itibarınızı korumanız, evin efendisi olarak sizin için gereklidir. İnsanlarınızın birkaç önemli kuralı öğrenmeleri gerekir. Eğer erken yaşlarda başlarsanız, onları eğitebilirsiniz.

Siz de kedi hikayenizi göndermek için tıklayın...

31.03.2003

İlgili Başlıklar
Kediler İçin Ev İdaresi (1)- Meriç Uysal
    Yorum Yaz

Yorumlar   (8 adet)

Yazan: Konusankedi

Tarih: 30 Mart 2004

Saat: 15:23

okudukça gülüyorum bu yazıya.... :))

Yazan: aylinonuk

Tarih: 16 Eylül 2003

Saat: 18:40

Vallahi,yazan çok haklı.Aslında onlar bizim sahibimiz;ev içindeki davranışlarımıza dikkat etmemiz gerekiyor:)

Yazan: shandee

Tarih: 09 Nisan 2003

Saat: 15:19

Kesin Minou ya da bu akılları siz veriyorsunuz!!! Karnım çatlıyacakkkkkkkk

Yazan: irem

Tarih: 09 Nisan 2003

Saat: 12:17

yazıyı okurken çok güldüm bilhassa yatma vaktiyle ilgili kısmı benim kedimle birebir uyuyor(tabii o bu kadarla sınırlı kalmıyor bir de kafama yatıyor)kediler harikalar.

Yazan: mltmbozkurt

Tarih: 04 Nisan 2003

Saat: 16:43

ya kedilere bi de nankör derler,neresi nan
kör bu şekerlerin?Bence onlar çok akıllı,ke
ndilerini nasıl sevdirmleri gerektiğini biliyo
rlar!Haksızmıyım,baksanıza taktiklere!

Yazan: Pe@ce

Tarih: 03 Nisan 2003

Saat: 20:50

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim =)

Yazan: silver

Tarih: 31 Mart 2003

Saat: 22:34

eyy buyuk allahım,bu yazı galıba benım kedımden bahsedıyor:))tesekkurler arkadas gunun butun yorgunlugunu attım kafamdan ,gulmek cok guzel bır seymıs

Yazan: gargamel

Tarih: 31 Mart 2003

Saat: 17:03

düşününce aynı bizim kedinin yaptığı şeyler bunlar. acıkınca buzdolabının önünde cilveyle mırıldanıyor. yatma zamanı her 10 saniyede bir saçları ısırarak çekiştirerek ve bana cinnet geçirttirerek yaşayıp yaşamadığımı kontrol ediyor.:)) ayrıca şu kaloriferli resim de çok tanıdık bir görüntü. kışın kaloriferin üzerine post gibi seriliyor.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
  acelebi - Melike Öner'i...
  luckiya - Pina'ma Mektu...
  luckiya - Narçin Koşder...
  luckiya - Kediler Ölmez...
  maiamelike - Kedigen'in...
Kediler Ölmez, Onlar...
“Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...”   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.