Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
Çamur'un Nükseden Hastalığı - Şafak-Çimen

Ben Çamur. Size hikayemi anlatmak ve önerilerinizi almak istiyorum. Ben hem çok şanssız hem de çok şanslı erkek bir Siyam kedisiyim. Şanssızım çünkü, altı yedi aylıkken çok hasta bir durumda soğuk ve yağmurlu bir Ekim günü sokakta kaldım. Şanslıyım, çünkü şu anda beni çok seven ve her derdime katlanan Şafak abime ve arkadaşı Çimen ablama rastladım. Kedi nezlesinden çok hasta ve gözlerimi açamaz halde beni Kadıköy iskelesinin önünde bulduklarında hasta ve çamurlar içindeki halime aldırmadan kucaklarına aldılar ve mendille beni kurulayıp sildiklerinde Siyam olduğumu fark ettiler. Hemen veterinere götürdüler. Veteriner; “İyi ki getirdiniz. Bu kedi hem çok hasta, hem de bir Siyamın sokakta yaşaması mümkün değil”, dedi.

Çimen ablamın evde bir kedisi olduğu, Şafak abim de bir kedi almayı düşündüğü için ben Şafak abimin kedisi oldum ve Şafak abim Ankara’lı olduğu için arkadaşları ile paylaştığı öğrenci evinde yaşamaya başladım. İki ay sorunsuz ve mutlu bir şekilde geçti. Fakat birden yediklerimi kusmaya başladım. Su bile içemez hale geldim. Karnım aç olduğu için yemek için çıldırmama rağmen, yer yemez çıkarıyordum. Bir deri bir kemik kaldım. Serumlarla besleniyordum. Abim beni değişik değişik veterinerlere, hayvan hastanelerine götürdü. Röntgenler çekildi, muayeneler yapıldı. Her doktor başka bir şey söylüyordu. En çok gittiğim Veterinerium Hastanesinde çekilen ilk röntgende, yemek borumun mideye yakın kısmında bir daralma ve yemek borusunun gırtlağa yakın kısmında ise genişleme tespit edildi. Bu defa, tavsiye üzerine Avcılar Veteriner Fakültesine gittik. Hemen ameliyat dediler. Doğumdan sonra kaybolması gereken bir damar genişleyerek, yemek borusunu daralttığı için hemen alınması gerekiyormuş. Gerekli tetkikler yapıldı, tüylerimin bir bölümü tıraş edildi ve ameliyat oldum. Ameliyatın başarılı geçtiğini söylediler. Sancılarım için iğne yapıldı. O gece dikişlerimi koparmamam, kendime zarar vermemem için Şafak abim uyumadan başımda bekledi. Ertesi gün ilaçlarım ve serumlarımın yaptırılması için daha uygun olduğundan Çimen ablamlara gittik. Onun ailesi ve eve gelen herkes beni çok sevdi ve ilgi gösterdi. Bu arada özel a/d mamayla, enjektörle ve tavşan gibi ön ayaklarım yukarda dik tutularak besleniyordum. Ayrıca elime takılan kataterden her gün serum ve ilaç veriliyordu. Gülten Teyzemin reikileri de beni çok rahatlattı. Çok zor şartlarda da olsa püre haline getirilmiş yemek yiyebiliyordum. Dikişlerim alındı, mamanın kıvamı çok suludan püre şekline dönüştü.

Tam keyfim yerine geliyordu ki tekrar kusmaya başladım. Yine Avcılar’a fakülteye götürdüler. Hoca derhal tekrar ameliyat dedi. Kurban bayramının arife günü yarım gün çalışma olmasına rağmen ikinci defa ameliyat oldum. Aynı zorlu nekahat dönemi yeniden başladı. Yine Çimen ablamlara gittik. Yine herkesin ilgi odağı oldum. Onların kedisi Nazlı biraz tedirgin oldu ama hasta olduğumu görünce beni rahatsız etmedi. İkinci ameliyatta, kalan (veya nükseden) nodüllerin de temizlendiğini söylediler. Fakültede meşhur oldum, ikinci ameliyatı kameraya çektiler, çok spesifik bir olay olduğunu söylediler. Şanssızlık hep peşimde.

Ameliyattan ve Gülten Teyzemin reikilerinden sonra biraz kendimi topladım. Püre haline getirilmek şartıyla tavuk, ton balığı falan yemeye başladım. Biraz kilo aldım. Karga gibi olan görüntüm değişmeye, tüylerim uzamaya başladı. Tam şansımın döndüğünü düşünürken eskisi kadar olmasa da kusmalar başladı. Bir türlü düzelemedim. Hala, ancak püre haline getirilen yiyecekleri yiyebiliyorum. Fakülteye tekrar götürdüklerinde yine röntgen çekildi ve darlığın devam ettiği görülünce yine ameliyat dendi. Şafak abim ve Çimen ablam üçüncü ameliyata kıyamadıkları için şimdilik beklemedeyiz. Ne kadar şanssız ve ne kadar şanslı olduğumu sanırım anladınız. Tüm başıma gelen şanssızlıklara rağmen beni kurtarmak için seferber olmuş, benim keyfim yerine geldiğinde mutlu olan, biraz kötüleştiğimde üzüntüden kahrolan, kuyruksuz, şaşı ve çirkin olduğum halde beni çok seven insanlarla birlikte olmak en büyük şansım. Efendiliğim ve iyi huyum sayesinde sanırım bu sevgiyi hakediyorum. Ben de tamamen iyileşerek onları mutlu etmek istiyorum. Sizler de beni sevdiyseniz, hastalığım konusunda tesadüfen bilgi sahibi iseniz, sitemize yazar mısınız? Ben hep böyle yaşayıp, Şafak abimi üzecek miyim?

11.05.2005

Yorum Yaz

Yorumlar   (10 adet)

Yazan: bberill

Tarih: 15 Mayıs 2005

Saat: 14:30

senin icin cok uzuldum.keske bole olmasaydi. 3. ameliyat agir gelebilir.ustelik derin incelip yirtilabilir. guzel pisicik.insallah iyilesirsin :((

Yazan: besticim

Tarih: 14 Mayıs 2005

Saat: 19:57

benim de aynı senin gibi bi oğlum var çamur, o da kuyruksuz olmasına rağmen senin gibi dünyalar güzeli bir siyam:)))çok üzüldüm hastalığına, ama benimde bir bilgim yok, Bestide son zamanlarda çok kusuyor kafama takıldı şimdi senin hastalığını okuyunca:((( inşallah en kısa zamanda iyi olduğun haberlerini okuruz,SİYAMLAR güçlü olur unutma:)))

Yazan: dropx

Tarih: 14 Mayıs 2005

Saat: 17:47

sevgili çamur; benimde iki tane birbirinden tatlı iran kedim var.. hastalık ne demek iyi bilirim oglum efe nin de başına gelmeyen kalmadı.. malesef ticari kaygılar yüzünden aşırı ilaç yüklemesi ve gereksiz ameliyatlara maruz kalınıyo.. sana tavsiyem geçek bi hayvan dostu olan ve hastalıkları dünya çapında arastıran soyak veteriner kliniğinden ayhan beyi bulman eminim elinden geleni yapar.. sana acil şifalar dilerim..

Yazan: cigdemgulyuz

Tarih: 13 Mayıs 2005

Saat: 08:19

sevgili pisicik geçmiş olsun hastalığını bende ilk defa duydum arka arkaya 2
ameliyat sonrada 3 cü kaldıramazsın ağır olur.baksana çarede bulamamışlar(çare buldukları hastalıklar o kadar az ki) allah sana ve ailene yardım ettsin. bilirim hastalık çok zor.KEDİGENDE VET hAKAN BEYE hastalığını ilaçlarını yaz bakalım ne diyecek.bizim bebek pisilerle çok ilgileniyor . inşallah sağlık haberlerini okuruz.

Yazan: pamuk.nejla

Tarih: 12 Mayıs 2005

Saat: 12:16

İNŞALLAH SAĞLIGINA KAVUŞUR. BU KONUDA HİÇ BİLGİM YOK. ONUN İÇİN DUA EDİYORUM.

Yazan: serim

Tarih: 12 Mayıs 2005

Saat: 11:41

canım gerçekten de hem cok şanssız hem de çok şanslı bir kedisin. en başta kuyruksuz ve şası olduğun için sokağa atıldın herhalde sonra bir de hastalığın çıkmış, allahtan seni çok seven ve hastalığınla ilgilenen bir ailen olmuş. inşallah 3. ameliyatı olursan bu son olur veya bu şekilde püre besinlerle yaşayabiliyorsan artık belki ameliyata gerek kalmaz. biran önce sağlığına kavuşmanı ve uzun bir yaşam dilerim

Yazan: gulten yilmaz

Tarih: 11 Mayıs 2005

Saat: 21:36

Canım Çamur. Seni çok seviyorum. En Kısa sürede iyileşeceğine inanıyorum. Sevgiler.

Yazan: dirty child

Saat: 20:13

Geçmiş olsun.Ameliyatları atlatabilmiş.Umarım 3. süde iyi geçer.İnşallah tekrar etmez hastalığın....

Yazan: dilekmer

Saat: 17:42

Ah benim güzelim, canım, inşallah sağlığına kavuşursun da bir daha ameliyat gerekmez ve istediğin herşeyi yiyebilirsin. Şafak abisi, Allah size güç, şans, sabır versin dilerim, iyi ki bu çocuk size rastlamış. Daha ne diyebilirim, yolunuz açık olsun. Keşke elimden bir çare gelse, dualarım sizlerle...

Yazan: mirtai

Saat: 16:24

Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede iyileşirsin, keşke seni iyileştirecek bilgiye ve güce sahip olsaydım.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
  kara_çocuk - Gizem Akbu...
  seker_kedicik - Beykoz ...
  SELİN_ - Aycan Fıratlı'...
  bellacullen - Dilara De...
  lowe-cat - Melek Kahram...
Kediler Ölmez, Onlar...
'Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...'   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.