Kedigen'in Öyküsü

Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
Uykum Var Diyorum - Didem

Hiç hazzetmiyorum şu misafirlerden. Tam ablamın yastığına uzanıvermiş, günün 7. uykusuna dalmışım, zorrrrrr diye kapı çalınıyor. Kendimi anında yatağın altına atıyorum. Halbuki kardeşim öyle mi? O hemen gidip sırnaşıyor elalemin insanlarıyla. Seyrediyorum onu bir köşeden. Daha misafirler oturup yerleşmeden bu sehpaların üstünde, onlardan ilgi bekliyor. Bembeyaz karnını mıncıklatıyor.

Ben gelemem öyle laubaliliğe, ilk önce gidip saatlerce üstlerini, başlarını çantalarını koklamam lazım. Bizim evden önce nereye gitmişler, gittikleri yerlerde başka kediler, köpekler var mıymış, hepsini öğrenmem lazım. Sonra yavvaaaş yavaş yanlarına sokulup kendimi tanıtmam gerek. Öyle aceleye gelecek iş değil bu. Zaten ben onlara alışana kadar gitmeye karar veriyorlar.

O kadar koklama, telaş, heyecan boşuna gidiyor. Tekrar yatağa dönmeye karar veriyorum ki, kardeşim yerimi kapmış. O evimizin Alfa kedisi olduğunu zannediyor. Halbuki ben izin vermesem alfa, beta, hiçbirsey olamaz kimse. Ben iyisi mi gidip abime miyavliiim.

Beni kucaklayıp bilgisayarının yanına koyuyor. Saatlerce göbeğimi, kulaklarımı, bıyıklarımı kaşıttırıyorum. Ooohhh hayat bu işte. Birazdan yemek zamanı. Bana kalsa sürekli yemek yerim ama birkaç aydır ablamla abim ısrarla yemeklerimizi azaltıyorlar. Günde sadece ve sadece 3 defa mama yiyoruz.

Kız kardeşim bunun altında kalır mı, mama zamanı gelmeden 2 saat önce mız mızlanlaya, söylenmeye başlıyor. O çok geveze zaten. Bazen ablamla saatlerce karşılıklı miyavlarlar. Aralarındaki bu diyalogu çözebilmiş değilim. Zaten benim abime benzediğimi söylerler. İkimiz de yemeklerde biftek ve kızarmış tavuk tercih eden, nerede olsa uyuyabilen, temizliğe fazla özen göstermeyen, sessiz, sakin, kapkara tüy yumaklarıyız. Dedim ya, ben yapı olarak fazla girişken değilim. O kadar dil dökeceğime mutfağa yakın stratejik bir yerde konuşlanmayı tercih ediyorum. Mutfağa yaklaşan biri olursa hooop ayaklarının önüne çıkıyorum. En üzgün surat ifademi takınıp, "açlıktan mahvolmuş kedi" taklidi yapıp, vicdan azabı çektirmeye çalışıyorum.

Veee ikimizin bu ortak çalışması sonunda dayanamayıp mamamızı veriyorlar. Yemekten sonraki uykum en zevklisi. Mayışıyorum yatağa. Bunu firsat bilen abimle ablam hemen öpüp okşamaya başlıyorlar. O kadar uyku mahmuruyum ki, karşı koymakta zorlanıyorum. Bunu gören kardeşim kıskançlıktan çatlamış vaziyette atlıyor yatağa. Hadiii, başladı yine karşılıklı miyavlama faslı. Tatlı tatlı uyku bastırıyor. Umarım bu seferde kapının ziliyle uyanmam. Hiç hazzetmiyorum ben misafirlerden. Uykuya dalıyorum, rüyamda minik sincapları kovalıyorum.

06.11.2003

Yorum Yaz

Yorumlar   (11 adet)

Yazan: didemdede

Tarih: 11 Mayıs 2005

Saat: 12:42

merhaba... biraz geç farkettim ama sonunda farkettim ya.. bu yeter..internette arama yaparken farkettim..
bu resimdeki siyah kedinin aynısı bende de var.. adı alex.. adlarını belirtmemişsin ama belki de bizimkiler akraba:)).. uzun tüylü siyah ve kocaman.. kısırlaştıktan sonra kocaman oldu.. ilginç tesadüf bu kadar da değil.. benim de adım didem..

sevgiler..

Yazan: _cookies_

Tarih: 06 Aralık 2003

Saat: 21:29

kih, kih bunu yazan kedimi, insan mı ya (şakaa)

Yazan: didemu

Tarih: 13 Kasım 2003

Saat: 18:42

Herkese Selam, Ben Didem, Yukardaki iki yaramazin ablasi :)

Yorumlariniz icin cok tesekkurler. Diger hikayemizi de okumak isterseniz, lutfen suraya tiklayin

http://www.kedigen.com/konu/20/536

Tum kedicilere en az bu hikaye kadar keyifli ve mutlu anlar dileriz.

Yazan: mkinay

Tarih: 11 Kasım 2003

Saat: 08:00

Didem, harika olmuş. Sanırım kedilerin bizim anlayabileceğimiz bir dili olsa bunları konuşurlar. Tebrikler.

Yazan: Çiğdem Demirci

Tarih: 10 Kasım 2003

Saat: 21:45

çok güzel bir hikaye .. hepimizin kedilerinin ortak derdi zil sesi ve misafirlerin gelişi .. size kedilerinizle uzun ve sağlıklı bir yaşam diliyorum ..

Yazan: adıleo

Saat: 17:13

Çok güzel ve keyifli bir yazı olmuş...Kedişlerinizi çok sevdim...size onlarla mutluluklar diliyorum....

Yazan: fındıktaze

Saat: 16:51

Hayatımda okudugum en içten en keyifli en güzel yazıydı diyebilirim.. Tamm benlik bir yazı olmuş bu.. Ellerinize sağlık en kısa zamanda yenileriyle karşılasmak umuduyla.. bu arada o bızdıkları da opuyorum kocaman kocaman :)))

Yazan: flora

Tarih: 09 Kasım 2003

Saat: 19:14

Yazınızı okurken sanki kendi kedilerimin hikayesini dinliyormuşum gibi oldu.Benimde biri tamamen siyah biri de tekir iki kedim var.Tekir misafirlere karşı ne kadar sokulgansa siyahta o kadar soğuk davranır, kendini naza çeker.Bize gelenler bazen kedileri merak ettiklerinde sadece tekirle yetinmek zorunda kalırlar.Siyah kardeşinin üzerinde tam bir hakimiyet kurmuş durumda.Eğer yerinde tekir oturuyorsa hemen onu oradan defeder.Sizin kedilerinizde sanırım öyle değil mi?

Yazan: SELDA-ÖYKÜ

Tarih: 09 Kasım 2003

Saat: 16:44

çok keyifle okudum yazınızı
ve kedilerinize bayıldım
beni de şimdi bir uyku bastırdı ki sorma!
koyun koyuna uyusak,mırıldansak

Yazan: Bella

Tarih: 07 Kasım 2003

Saat: 14:02

Çok güzel olmuş yazınız, zevkle okudum. Kedileriniz de gerçekten harika. Hepsinin kendine özgü tarzları var, hepsi ayrı birer kişilik değil mi? Zaten onları diğer hayvanladan daha özel ve güzel kılan şey de bu.

Yazan: Princess

Tarih: 06 Kasım 2003

Saat: 13:25

Bizim evde de Prenses hanım ve Pamuk bey arasındaki diyaloglar ve onların özgün kişilikleri hemen hemen aynı. ))
Bu yazıyı kimin yazdığını merak ettim.
Güzel olmuş, ellere sağlık.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
  acelebi - Melike Öner'i...
  luckiya - Pina'ma Mektu...
  luckiya - Narçin Koşder...
  luckiya - Kediler Ölmez...
  maiamelike - Kedigen'in...
Kediler Ölmez, Onlar...
“Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...”   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.