Kedigen'in Öyküsü

Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
Hayatımda Yaşadığım En Zor Şey

Evlenip eve kedi almaya karar verdiğimizde hiç aklıma gelmezdi başka bir canlıyı bu kadar sevebileceğim. Geldiğinde 3 haftalıktı oğluşum, daha kanepeden inemiyordu. Önce katı kurallar koymaya çalıştım: Kendi sepetinde uyuyacaktı, yatak odamıza girmesi yasaktı, masaya çıkması yasaktı vb.

Bir-iki hafta sonra bir gün yatağımıza gelip göğsüme yattı ve yümü yalamaya başladı ve tüm duvarlarımı yıktı. O günden sonra bizim yatağın vazeçilmez üçüncü kişisiydi, yazın ayak ucumuzda kışın soğukta koynumda uyumaya başladı. Eşim askere gittiğinde can yoldaşım oldu benim. Birlikte ağladık, birlikte güldük. Eve aldığımız diğer kedimiz Biber'le de çok iyi anlaştı. Ameliyat olduğunda sabaha kadar gözümü kırpmadan başında bekledim. Ben hastalandığımda o yastığımda bekledi. “Kediler nankör olur alma eve” diyenleri sadakatiyle, şefkatiyle ilk o zaman utandırdı oğlum. İkiz oğullarıma hamile kaldığımda evde kediyle olmaz ver gitsin dediler, kolay mıydı canımdan bir parçadan ayrılmak "olmaz" dedim ben bir şekilde hallederim. Gittikçe büyüyen göbeğime hayretle baktı oğluşum ve bir gün eve iki tane hasta bebek geldi. Tüm ilgi onların üzerinde olduğu halde hiç hırçınlaşmadı sabırla bebeklerin uyumasını ve benim kendisine vakit ayırmamı bekledi.

Oğlanlar 1 yaşına geldiğinde en iyi oyun arkadaşlarıydı Döner. Oğluşum bir sınavı daha başarıyla vermiş ve çevredekileri bir kez daha utandırmıştı. İkizlerin uzun süreli bir hastalığından sonra daha az mama yediğini fark ettim ve veterinere sordum zaman zaman olur ilgi paylaşıldığı için küsmüştür ama yakından takip et ve bizi ara dediler. Üç gün sonra Döner hiç mama yememeye ve sürekli yatmaya başladı tekrar veterinere gittik ve oğluşumun böbrek yetmezliği olduğunu öğrendik. Hemen serum ve ilaç verilmeye başlandı. Sabah-akşam işten erken çıkıp veterinere gidiyorduk serumu için. İğneden ödüm kopan ben bile sabah ve akşam iğnelerini yapar hale geldim ama Döner’de çok az bir düzelme oluyordu. Yemeğini sulandırıp kaşıla zorla yediriyorduk, hep yorgundu, ikizlerle de hiç oynamıyordu onlar da şaşkındı.

20 Aralıkta bayramın ilk günü ziyaretlere eşim gelmedi ve Döner’in başında bekledi akşam eve geldiğimde Döner’in veterinerde neredeyse kutusundan düştüğünü ve çok bitkin olduğunu söyledi. Her zamanki gibi mamasını sulandırdım, içine ilaçlarını koydum ve yedirmeye çalıştım ama yiyecek gücü bile kalmamıştı prensimin. Koynuma alıp yatağa gittim sarıldım ve bencilce “ne olur beni bırakma" diye ağladım ve ağlaya ağlaya uyuya kaldım. Tam gece yarısı Döner uyandı, kusmaya çalıştı yapamadı, inleyerek tekrar kucağıma yattı. Bana uzun uzun baktı ve yüzümü yaladı çok yorgundu daha fazla bencillik edemedim, sıkıca sarılıp son kez yaşarken öptüm oğluşumu. Derin bir nefes aldı ve gözlerimin içine bakarak verdi son nefesini. 6 yıldır gözlerinde görmeye alıştığım neşe, muziplik ve sevgi birden söndü, anladım ki oğluşum gitti. Sarıldım sıkıca ve son kez koynumda oğlumla uyudum.

Ertesi gün veterinerimizin arka bahçesine defnettik oğlumu. Kimse anlamıyor neden o zamanadan beri her gece ağladığımı. İkizler ki sadece bir yıldır tanıyorlardı, iki gün aradılar Döneri. Ben oğlumla kısa zamanda bir ömür paylaştım. Bu yazıyı ağlamaktan bitirebilmem bile 2 ayımı aldı. Güle güle maskeli süvarim, umarım gittiğin yerde mutlu olursun. Seni çok özlüyorum oğluşum, yerin dolmuyor, dolmayacak.

Seden İyidoğan Giray

21.03.2008

Yorum Yaz

Yorumlar   (15 adet)

Yazan: olkybs

Tarih: 19 Nisan 2008

Saat: 17:15

siz yazarken ben ise okurken agladım, acınızı paylaşıyorum ....allah sabır versin...

Yazan: AsabiSirin

Tarih: 14 Nisan 2008

Saat: 12:15

üzüldüm ağladım insanlardan daha vefalılar son nefeslerinde bile. benimiçinde özeldi ilk kedim sonra yerine başkaları geldi tam on yıldır dünyam kedilerlerle doldu şimdi gördüğüm her kediye bakabildiğimce bakıyorum.tüm kediler benim sanki hepsinide aynı seviyorum bahçede yaz kış yoğurt kabımda su bulundururum camın önündede kuşlar için su yiyeceklerimi onlarla paylaşıyorum daima kuru mama bulunduruyorum kaç kedinin doğumunda bulundum sayısını bilmiyorum .iki aylık olup havalar ısınana kadar evde bakıyorum sonra bahçeye
. hepsi akraba birbirleriyle anne anne baba anne teyze dayı hala kardeş
geniş bi aile olduk
inan bi tanesini değil hepsini sevmek çok daha güzel ama üzücü olan doyurup sevip yolluyorsun bazılarını oan son görüşün olduğunu sonradan anlıyorsun vedalaşmadan istemeden bazı bilinen ama göremediğim sebeblerle zamansız ayrılıyorlar aaramızdan gidenler budünyadan göçüyor kalanlarla teselli oluyorum acını yürekten paylaşıyorum hepsini sevin paylaşın sevginizi karşılıksız seviyorum ama onlar bi şekilde karşılık veriyorlar verdikleri manevi huzur mutluluk başka hiç bir şeyde bulunmuyormeleklerim benim hepinizi seviyorum

Yazan: canbeyaz

Tarih: 13 Nisan 2008

Saat: 18:14

Can yoldaşını kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum,bende beyaz kızımı kaybedeli beş ay oluyor Yazınız göz yaşları içinde okudum ,gidenin yeri hiç bir zaman dolmuyor .Allah tan sabır diliyorum size

Yazan: imgelem

Tarih: 13 Nisan 2008

Saat: 00:22

Kuşkusuz tüm kayıplar acı ama bizim sağlıklı pek çok kedimiz bizlere karşı haksız öfkeleri olan bazı kişilerce yani bizim yüzümüzden canice öldürüldüler, bazıları acı çeke çeke ölürken çare bulamadım. "Keşke sokaktan almasaydım, şimdi yaşıyor olacaklardı." diye kendi kendime söylenip; vicdanımın sızısını dindirmeye çalışıyorum. Bazen ağlamak bile yetmiyor ne yazık ki! Hepimize Allah'tan sabırlar ve vicdanlarında sevgiye yer olmayanlara bir parçacık olsun sevgi vermesini diliyorum.

Yazan: pebbles

Tarih: 11 Nisan 2008

Saat: 20:33

aynı sebepten dolayı 3 yaşındaki chuly'mi 2001 senesinde kaybettim.hiçbir zaman yerini kimsecikler dolduramadı.Yeminler ettim başka kedi yok diye..Hala kendimi suçlar dururum.Keşke o sokaktan geçmeseydim keşke onu hiç görmeseydim belki şimdi yaşıyor olacaktı diye...
ama bundan 3 sene önce evimizin prensesi ile tanıştım.Şimdi bütün kalbimle tüm sevgimi ona vermeye çalışıyorum....
Allah sabır versin ....belki Döner'in yerini tutmayacak ama, dilerim sizde başka bir kediciğe kalbinizi açarsınız..sevgilerimle.....

Yazan: bidurkızım

Tarih: 10 Nisan 2008

Saat: 02:26

Başınız sağolsun, acınızı paylaşıyorum.
Bazen kızım kucağımdayken sana birşey olsa neyaparım ben derken ağlamaya başlıyorum allah sabırlar versin.
Çaresiz bir yavrucağa kucak açarsınız belki ileride ...
Sevgiler..

Yazan: gosdee

Tarih: 09 Nisan 2008

Saat: 19:35

benim mia'm da 17 haziranda öldü..çok vicdan azabı çekiyorum keşke dikkatli olsaydm diye ama boş artıkk..her akLıma geLdiğinde ağlıyorum.. :(

Yazan: ederlezi

Tarih: 07 Nisan 2008

Saat: 20:15

bende risp'imi 29 eylül de kaybettım 2 ay hıç susmadan agladım,eve her gelısımde kapıda benı bekledıgını ümit ettim;gözlerım hala onu arıyor evde o benım bebegımdı,canımdı..gözlerımızle anlasırdık bız onunla..suan boynumda risp yazılı kolyemı tasıyorum eşim dogum gunumde hedıye ettı ve onu yuregımde tasıdıgımı hıssettırıyor bana..sizi cok ıyı anlıyorum. Allah hepımıze sabır versın...

Yazan: ayvalık_tarçın

Tarih: 06 Nisan 2008

Saat: 23:42

burdan herkeze sesleniyorum lütfen herkez evinde bir canlı beslesin çünkü onların bizlere ihtiyacları var zaten bir canlı beslemenin ailenin maddiyatını zorlamaz zaten barınaklar her türlü kolaylığı sağlıyorlar burdan herkeze teşekkür eder sevgi dolu günler dilerim=)

Yazan: xbelin_

Tarih: 02 Nisan 2008

Saat: 02:42

yazınızı ağlayarak okudum biliyorum nasıl acı verir gidişi bende yaşadım boncuğum beni bırakıp gittiğinde neler paylaşmıştık oysa ...

Yazan: sedengiray

Tarih: 01 Nisan 2008

Saat: 02:46

desteğiniz için çok teşekkürler arkadaşlar. dilerim kedişlerinizle uzuun sağlıklı yıllar geçirirsiniz

Yazan: emekveterinerklinigi

Tarih: 28 Mart 2008

Saat: 13:23

BUNU YAŞAMAYAN Bİ İNSANIN ANLAMASI MÜMKÜN DEĞİL..ACINIZI YÜREKTEN PAYLAŞIYORUM..ALLAH SABIR VERSİN..ÇOK ZOR ÇOK ...KARŞILIKSIZ SEVMEK BUNA DENİYOR İŞTE...

Yazan: nesobaby

Tarih: 27 Mart 2008

Saat: 11:15

yazınızı okurken gözlerim doldu :( acınıza derman olunmaz ama kedinizle mutlu 6 sene yaşamışsınız ne güzel, keşke daha uzun sürseymiş. ben de kedilerin nankör olduğuna inanmıyorum . sadece kendi kişilikleri olan hayvanlar. hiç bir sirkte kedi görülmüş mü acaba?? kedi nankör asla değil. Aksine kıymet bilir. Sizin kediniz de sizin kıymetinizi bilmiş ne güzel. acınızın yerini güzel anıların almasını dilerim. sevgiler...

Yazan: buzbuz

Tarih: 21 Mart 2008

Saat: 16:09

Çok üzüldüm...Belki kısa ama çok mutlu bir ömrü olmuş kedişin...
Ağlamamak mümkün değil bu satırları okurken... ben dayanamıyorum bu sonlara...
Allah sabır versin...

Yazan: noyan43

Tarih: 21 Mart 2008

Saat: 14:54

Vallahi içim acıdı. Okurken dayanamadım. Ağladım...ya benim Maçomun başınada gelirse...ki elbette bir gün gelecek... Yok, bunu düşünmek bile yeterince üzücü...acınızı paylaşıyorum. Böyle bir sevgiyi ancak karşılıksız sevgiyi tatmış hayvanseverler anlayabilir. Ve de sizin gibi böyle güzel ifade edebilir. Başınız sağolsun.

Sayfa başına dönmek için tıklayın
  _Shela_ - Kediler Ölmez...
  aysu_senem - Kedim - Ne...
  kemancının kedisi - Naz...
  kemancının kedisi - Ham...
  noyan43 - Pençeli Payla...
Kediler Ölmez, Onlar...
“Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...”   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.