Kedigen'in Öyküsü

Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
Kediler Ölmez, Onlar...

“Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...”

Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda. Zaten ben de hiç görmemiştim bebeklerimden birinin öldüğünü, yıllardır onlarla birlikte olmama ve elimden o kadar çok kedi geçmiş olmasına rağmen. O yüzden birgün oğlumun öldüğünü göreceğim de hiç aklıma gelmiyordu. O da tıpkı diğerleri gibi gidecek birgün diyordum. Keşke öyle olsaydı en azından birgün geri gelir umudumu kaybetmezdim o zaman. Ama öyle olmadı, pek çok hayvanseverin yaşadığı şeyi ben de yaşadım ve bir veteriner hatası yüzünden kaybettim güzel oğlumu. Yaşadığım acıyı ancak sizler gibi hayvan dostları anlayabilir. İnsanın bir parçasının yitip gitmesi ve elinizden hiçbirşey gelmemesi çok acı.

O kötü günün ertesinde ağlamaktan şişmiş gözlerimi görüp ne oldu diye soranlara söyleyemedim oğlum öldü diye. “Amaaan kedi için mi üzülüyorsun bu kadar?” deyip te onu önemsiz bir varlık gibi görmelerine dayanamazdım çünkü. Onlar için sokak kedi dolu zaten. Bütün kediler birbirinin aynı onlar için. Ne bilsinler aslında hiçbir kedinin diğerinin aynısı olmadığını, ne bilsinler onlarında tıpkı insanlar gibi ayrı karakterleri,ayrı huyları hatta ayrı bakışları olduğunu. Hayatlarında bir kedi sevmenin ne demek olduğunu yaşamamışlar ki.  

Zaten hayvanseverlik sonradan kazanılan bişey de değil ya. İçinizde doğuştan var olan birşey. Dünyanın sadece insanlar için yaratıldığına ve insandan başka hiç bir canlının yaşamaya hakkı olmadığına inanan insanlara nasıl anlatabilirsiniz ki bunu. Hayvanlarında canı olduğunu acı çektiklerini acıktıklarını, hele hele kedilerin

aslında insanları ne kadar çok sevebileceklerini nasıl anlatabilirsiniz ki, hayatında hiç kedi beslemekleri halde onların nankör oduğuna körü körüne inanan insanlara. Keşke sevmeseler de canlarını yakmasalar en azından, ya da sevenlere saygı duymayı becerebilseler.

Ama siz bilirsiniz onca tekir kedinin içinden kendi tekirinizi sadece yüzüne bakarak,seslenmeden tanıyabilirsiniz. Birbirlerine o kadar çok benzemelerine rağmen. Oğlumu kaybettim dediğimde onu gerçekten büyük bir kayıp olduğunu sizler anlayabilirsiniz. Bebeğimi, havucumu çok özledim ben, yokluğuna alışmak çok zor. Piyerloti’nin duvarında daha avucum kadarken bulup sahiplendiğim, hiç anne sütü içmediği için uzun süre hastalıktan kurtulamayan. O yüzden de nazlı büyüyen, gözünün içine baktığım, balık kılçığı boğazına takılmasın diye tek tek ayıklayıp beslediğim hayattaki en büyük dostum. koca göbekli oğlum artık yok.

Umarım hiç biriniz kedilerinizi kaybetmezsiniz. Onlara çok iyi bakın ve her fırsatta onlara sarılın, mırıltılarını dinleyin. Hiç gitmeyeceklermiş gibi.

Oğlum havucum seni çok seviyorum. Yanımdayken ve giderken yanlış yaptıysam beni affet olur mu bebeğim rahat uyu. 

Reyhan Ekinci

21.04.2008

Yorum Yaz

Yorumlar   (4 adet)

Yazan: _Shela_

Tarih: 07 Mayıs 2008

Saat: 13:31

böyle bir yazıya yorum yanlış aslında.Şu an o kadar duygulandım ki bir an kendi oğlumu kaybettim sandım.sadece yorum yazmış olmak için yazıyorum yoksa bölesine duygu yüklü br yazıya yorum yazmak olmaz.Merak etme en azından kedinin seni gördüğü fikrini aklına getirebilirsin, ve eğer çok istersen sen de onu görebilirsin:)

Yazan: nurcem

Tarih: 28 Nisan 2008

Saat: 18:07

inanın gözlerim dolarak okudum yazdıklarınızı...başınız sağolsun...:( ben de eskiden kedilere bakar geçerdim..hepsi aynı gelirdi bana...ama önce kızımın Mıncık'ı...sonra diğerleri girdi hayatımızı ve benim de Duman'ım geldi.....geçtiğimiz günlerde hastalandı...inanın sanki evden biri hastaymış gibi üzüldük, tedavisinde zorlandık...o da zor günler geçirdi..şimdi iyi maşallah...ama kedi sahibi olduktan sonra herbirinin ayrı karakteri olduğunu anladım...hepsini çok seviyorum..bahçede baktıklarımızdan biri doğum sonrası köpeğimiz yüzünden sakatlandı..ona ve 5 bebeğine bakıyorum..açıkçası sizi çok iyi anlıyorum..tekrar başsağlığı dilerim..yerini tutmaz ama en kısa zamanda yeni bir pisi sahiplenmenizi öneririm...sevgiler...:)

Yazan: catts

Tarih: 26 Nisan 2008

Saat: 23:42

Basiniz sag olsun.Uzuntunuzu derinden paylasiyorum.Bende ayni duygulari yasadim.
http://www.kedigen.com/sizinkiler.php?id=1582 sayfadaki kizlarimi gecen senelerde kaybettim.Cok buyuk uzuntu duydum.Iyiki onlarla yasadim iyiki hayatima girdiler.Oyle yada boyle yasam bir sekilde son buluyor.Elden birsey gelmiyor.Insanlarinda beni nasil gordukleri umurumda deil.Evet ben kedi +hayvan delisiyim.Ayni zamanda allahin yarattigi tum canlilari cok seviyorum.Kizlarimla guzel gunler gecirdik simdi baska baska 4 tane daha kardesleri var.Hic bir kedim digerini tutmuyor.Hepsi ayri ozel ayri guzel.Son nefesime kadar onlardan ayri bir hayat dusunmuyorum.Sarisin guzeli Havuc ve kizlarim gittikleri yerde bizi bekleyecekler annesi.Biz onlarin yerini almasada baska kedislere kucagimizi acalim derim.Aciniz biraz daha azalir umarim:(

Yazan: nilay_gungor

Tarih: 26 Nisan 2008

Saat: 03:26

o kadar güzel yazmışsınız ki yorumlamak çok yanlış ama bılmenızı ısterımkı beni çok kötü yaptı ve sızın ıcın suan kızıma sarılıyorum oda yuzume bakıyor ağladıgımı hissetiii :)

Sayfa başına dönmek için tıklayın
  _Shela_ - Kediler Ölmez...
  aysu_senem - Kedim - Ne...
  kemancının kedisi - Naz...
  kemancının kedisi - Ham...
  noyan43 - Pençeli Payla...
Kediler Ölmez, Onlar...
“Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...”   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.