Kedigen'in Öyküsü

Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
Yoksa Kedim Reenkarnasyon mu Geçirdi?

Kekik ve Minnoş Marsık 1.5 yıldır birlikte yaşıyorlar. Kekik, bizim eve geldiğinde Marsık kadardı ve en az onun kadar hareketliydi. O zamanlar evin sahibi Zeytin, hayattaydı. Zeytin'in, Kekik'i ne kadar güzel eğittiğini, Kekik'in yeni gelen yavruya karşı gösterdiği toleranstan anladım. Yemek yerken, su içerken küçüğe öncelik tanıyor. O yiyeceği kadarını yiyip çekilince Kekik kalanı temizliyor. (Marsık tabaktaki tüm yemeği silip süpürse bile ses çıkarmıyor Kekik, bir sonraki yemek saatini bekliyor.) Kendinin bildiği mekanları, yataklar, kanepe, yün sepeti, balkon köşesi..gibi, Marsık'la paylaşmaya başladı. Üstelik birlikte uyuyup birlikte kalkıyorlar.

İlk günlerde dikkat etmiştim de, Marsık, hem fiziksel olarak hem de davranışları bakımından Zeytin'e çok benzetmiştim. Küvetin içine düşerken, lavabonun içinde uyumakta ısrar ederken, yemek aşırırken, uçuşan tüm torbaların peşinden koşarken, saksı topraklarını eşelerken bakışlarındaki tanıdık ifade beni mistik düşünmeye itti. Sanki bizi erken bırakıp giden Zeytin'im reenkarnasyon geçirmiş de aynı kılkuyruk kılıkla geri gelmiş gibiydi. Bunu aileme söyleyince şaşırarak onaylamışlar sonradan mantığın sesini dinleyerek "olur mu canım" demişlerdi. (Zeytin'in hemen hemen aynı yaşlarda çekilmiş bir pozu.)

Yemek sonralarında Kekik, annesi gibi hem Minnoşu hem de kendini temizliyor. Kekik, bir erkek kedi olmasına rağmen öyle anaç ve içten davranıyor ki, onları izlemekten büyük keyif alıyorum. Hele oyun saatleri.. Marsık, yavru olduğu için tüm seslere, kıpırdayan herşeye karşı hep tetikte. Sabah 7'ye çeyrek kala başlıyor evin içinde depar atmaya, biz işe gidip geliyoruz, koşuşturmaca hala devam ediyor. Kekik, olan biteni kimi zaman bir köşeye oturarak izlemeyi yeğliyor, kimi zaman kendini oyunun içinde buluyor. Marsık dolabın içine girince ya da ortadan kaybolunca, Kekik tüm evde onu arıyor. Odalara girip çıkıyor, kuvvetli bir şekilde miyavlıyor ve öyle konsantre oluyor ki aramaya hiçbirimize hiçbir şekilde cevap vermiyor.

Başta, Marsık'ı eve getirmeden önce düşünmüştüm. Çünkü ailem hayvanları çok seviyor olsa da evi barınak haline dönüştürmemden korkuyorlar. Ama evde Zeytin varken babam kıyamayıp Kekik'i getirmişti. Ve çok da iyi olmuştu. İkisi birlikte mutluydular. Şimdi de benim gördüğüm Kekik ve Marsık çok iyi anlaşıyorlar. Asosyal ve ürkek kedim Kekik, kısmen daha sosyal... İlk kez bir başka hayvana bu kadar çok yaklaşıyor ve ondan zarar gelmediğini görüyor.

Marsık annesinden alamadığı eğitimi Kekik'den alıyor ve o da küçük yaşlarda bir başka havyanla birlikte yaşamayı öğreniyor. Zamanlarının çoğunu beraber oynayarak, koşturarak, belki konuşarak geçiriyorlar. Marsık, cüssesinden beklenmeyecek kadar hızlı bir şekilde 2-3 aylıkkken kız tavırları yapmaya, Kekik'i fettan oyunlarla baştan çıkarmaya başladı. 5 yılını sakin geçiren Kekik Paşa, ilk kez başına gelen bu heyecan karşısında soluğu veterinerde almak ve kısırlaştırılmak durumunda kaldı. Kısırlaştırılma sonrasında hayat eski haline döndü, oyunlar başladı, Marsık Kekik'in de aklını çelip hırsızlıkta onu kendine suç ortağı yapmaya çalıştı defalarca.

Marsık, inanılmaz yaramaz bir kız oldu çıktı. Küçükken koltuk üstlerinden yaptığı serbest atlayışları 2 kez balkon demirlerinden de denedi. Birinde kazasız belasız atlatırken bir atlayışında betona düştü ve akciğer kanaması geçirerek 1 hafta hastanede ölüm kalım savaşı verdi. Minnoşun evde olmadığı süre boyunca Kekik yemekten kesildi, her yerde miyavlayarak onu aradı.

Şimdi ikisi de evde, birarada yaşıyorlar. Kekik, eve ilk geldiğinde Zeytinle yakaladığı huzura yeniden kavuştu. Hatta belki şimdi daha da huzurlu. Çünkü hayatında eksik olan bir parça, artık yanıbaşında. Kendi cinsinden bir başkası...

Konuşankedi Elif Soyer

20.08.2002

Yorum Yaz

Yorumlar   (24 adet)

Yazan: luckiya

Tarih: 12 Haziran 2008

Saat: 22:13

aman allahımmmm ne kadar daa tatlı kedicikler bunlar resimlerine defalarca kezzz baktım ve her seferinde resmen kucağıma alıp alıp sevmiş gibi olduumm!!!konuşankedi bu yazıyı 2002 de eklemişsinizz acaba ikiside hala hayatta mı??

Yazan: patiçik

Tarih: 07 Ağustos 2005

Saat: 23:27

çoooooooooooook güzel ve çooooooook tatlı kedileriniz var:))

Yazan: lovely cat

Tarih: 07 Ağustos 2005

Saat: 20:26

aman allah1m yine seker seyler ya bay1l1uyorum bu minnosa ya ayni karikatür gibi bisiy böyle kedim olsa ben de sinav stresi filan olmaz yaaaaaa

Yazan: kankam

Tarih: 30 Nisan 2005

Saat: 10:35

Hepsi çok şekerler ve çoook tatlılar ya!!!!

Yazan: angel_buffy

Tarih: 01 Eylül 2004

Saat: 09:33

çoooook şekerler!!! kekik çok güzel bence, ama minnoş da çoook komik bişi yaa!!! duruşu, bakışı, renkleri(siyah lekeler damlamış heryerine)! çoook tatlılar çook!

Yazan: sparrow

Tarih: 05 Temmuz 2004

Saat: 16:31

Kekik benim Haydutuma o kadar benziyor ki bir an için acaba aslında ölmedi de sizin evinize mi taşındı diye duraladım. Elif'lerimi karıştırdı acaba oldum. Kaderleri benzemesin. Sizin kekiğiniz daha nice yıllar sizinle kalsın. Belki birgün benim Haydut efendinin fotoğraflarını gönderirim size.

Yazan: pisilik

Tarih: 06 Temmuz 2003

Saat: 22:55

ben de size katılıyorum bu dönem onların reenkarnasyon dönemi.

:)miyaaaaaav:)

Yazan: arda

Tarih: 19 Nisan 2003

Saat: 21:17

KEDİLERİNİS COOOOOK GÜZEL BİR OKADARDA İLGİNÇ BİR HİKAYE.SİZE KATILIYORUM KEDİNİS REENKARNASYON GEÇİRMİŞ OLABİLÜÜÜÜ...KEDÜM TIRMIGH MARSIKLA KEKİKİ GÖRÜNCE DELİ GİBİ BAĞRINMAYA BAŞLADII.

Yazan: Konusankedi

Tarih: 31 Mart 2003

Saat: 11:00

reenkarnasyon hakkında ilk gün nasıl düşündüysem hala öyle düşünüyorum. :) hatta bazen minnoşa bakınca zeytine ne kadar benzediğini de görüyorum. Zeytincik daha uzun yaşayabilmiş olsaydı belki şimdi minnosun yaptığı mırıl mırıl konuşmaları da yapardı, bilemiyorum.

Yazan: mago

Tarih: 30 Mart 2003

Saat: 00:22

Kedinizin gercekten reinkarne olmus olabilecegine inaniyorum.Bu konularla ilgilenen birisi olarak evcil hayvanlarin sahiplerine bu sekilde geri donebilecekleriyle ilgili bi yazi okumus,ama sacma bulmustum.Ancak bu yaz kopeklerimden birini kaybettim.Sonbaharda sokakta karsima cikiveren yeni dogmus oksuz yavru yazin kaybettigim kopegimin neredeyse tum aliskanliklarina sahip.Suyu bittiginde tasinin dibini kazimak,yemek yerken tek ayagini kaldirmak,isirmayi sevgi gosterisi olarak algilamak...vs.Bence ona biraz daha dikkatle bakin...

Yazan: osmanişte

Tarih: 05 Mart 2003

Saat: 18:42

çok tatlı kedileriniz var.ama ben resimlerden en çok sondakini beyendim.o ne tatlı şey öyle!

Yazan: kotukedishero

Tarih: 31 Ocak 2003

Saat: 11:49

müjde arkadaşlar (beni merak edienlere diyom ) bu sabah içimden geldi siteye resmimi ekledim hadi yine iyisinis :)
övünmek gibim olmasın acayippp yakışıklıyımdır bekliom kıs kedileri ya da evinde kedi beslemek isteyen hayırsever bağyanları :)))) aman fasla bakmayın resmimesoona nazar mazar deer en iyisi bakarken maşallah deyinis ve de güneş göslüü takınıs kamaşmasın gössel bölgelerinis :))
miyuf :)
SHeRo

Tarih: 29 Ocak 2003

Saat: 15:51

konusankedi laf arasında bana saygısıs demişin kalbimi çizdin :))

sefkiler saygılar vs vs vs felam
şero

Saat: 13:07

:))) sero güldürdün beni:)
Kekik ilginc bir kedidir. aynen yazdıgım gibi davranır, yıllardır bu huyundan vazgecmedi. diger canlılara verdiği saygıyla alakalı olsa gerek:)

Saat: 12:53

bay geldi içimöe be oku oku bitmedi o ne mıyır mıyır kedi hikayeleri
kedi dediin çapkın olur atik olur biras hareketli kısaca kedi deddin şero gibim olurrrrr olur yok yemeeini yemeden ötekine veriyomuş da yok bilmemne fedakar kedi pehh )))
hadi bana müsade yine gelicem bekleyinis yorumlarımı bilakis :)))))

Yazan: seydag

Tarih: 23 Ocak 2003

Saat: 17:00

en ustteki resmi gorunce ufak bir sok gecirdim icimden "aaa mischa ve bekirr" dedim hehe evimizdeki kedilerden ikisine o kadar cok benziyorlarki:))

Yazan: cakil

Tarih: 19 Aralık 2002

Saat: 20:42

bu kediler gözümde birer peri

Yazan: Aydın Bekoğlu

Tarih: 12 Aralık 2002

Saat: 09:31

Bu ikisi tarihe geçmiştir benim gözümde. Komik olmalarının yanı sıra çok da sevimlidirler. Her hareketleri ayrı bir komedi filmi şeklindedir. Uzun ömürler diliyorum. :)

Yazan: rofw

Tarih: 28 Kasım 2002

Saat: 17:29

Çok uyumlu olan bu çift her zaman insanı şaşırtabilir, güldürebilir. Minnoşun bakışları apayrı bir boyutta. Hem unutulmamalıdır ki bir kedide gözle görülebildiğinden çok daha fazla şey saklıdır, bize izin verdikleri kadarını öğrenebiliriz. Gate Keeper - Kapı Bekçisi denmiştir kedilere eski Mısır uygarlığında, belki Minnoş öyle bir kediydi. Uzun ömürler, mutluluklar!

Tarih: 22 Kasım 2002

Saat: 17:10

satı hanım/bey,çok teşekkür ederim, yakın bir zamanda kekik ve minnosun son zamanlarda neler yaptıklarına dair bir yazi yayınlamayı düşünüyorum:) tahmin edersiniz ki, evde komik oyunlar çeviriyorlar. :)

Yazan: Satı KARAÇALI

Tarih: 22 Kasım 2002

Saat: 16:05

Allah bağışlasın,yavrularınız çok güzel.

Yazan: alkimonar

Tarih: 01 Kasım 2002

Saat: 15:06

iki kediniz de çok güzel. Annem izin vermediğin evde kedi besleyemiyorum. Ben büyükannemin kedisi ile birlikte büyüdüm. Kedileri aşırı bir ilgim var

Tarih: 23 Ekim 2002

Saat: 12:34

çok teşekkür ederim. Kekik daha önce de yazdığım gibi kendine has bir kedi. genel olrak tırsak bir kedi olmasına rağmen, yaklaşımı ağır, bilgece, "hele bi bakalım nasıl oluyor bu iş.." der gibi. Marsık'la - artık adı Minnoş- arasında özel bir ilişki var. hem çok yakınlar hem de uzaklar. Minnoş biraz ortadan kaybolsun, Kekik hemen onu aramaya, bulamazsa girmiş olabileceği tüm köşelere gidip miyavlamaya başlıyor. Minnoş hanım, ısrarlı miyavlamalara sanki pis pis sırıtır gibi ortaya çıktığında Kekik, onu koklamaya, yalamaya, neredeyse bağrına basmaya başlıyor. Minnoş, duygularını hemen gösteren ve sevgisini çok kolay ve yakın paylaşan , gösteren bir kedi. hatta bu anlamda kedi gibi değil.. her ikisinin de yeri apayrı tabi:)

Yazan: rambo

Tarih: 23 Ekim 2002

Saat: 11:48

ikisi de çok güzel kedi... dostluklari da öyle... ama bana en çok kekik'in hikayesi dokundu, onun için çok sevindim... ikisine de çok selam ;)))

Sayfa başına dönmek için tıklayın
  kedilideli - Zeynep Tur...
  olcayelis - Özge Öcoloğ...
  olcayelis - Esin Özbek'...
  olcayelis - Yelis Olca'...
  çıtır-çiko - Çiğdem TT'...
Kediler Ölmez, Onlar...
“Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...”   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.