Kedigen'in Öyküsü

Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
Erkin Baba'nın kedisi Betsy

Rock müziğinin Türkiye'deki öncülerinden, elektro bağlamanın yaratıcısı Erkin Koray, Ünlü kedicilerde konuğumuz oldu. Türkçe sözlü rock müzigin en önemli isimlerinden biri olan ve Esterabim, Şaşkın, Deli Kadın, Arap Saçı, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Yalnızlar Rıhtımı gibi unutulmaz şarkılara imza atan Erkin Koray ile görüşmemiz, kedisever kızı Damla sayesinde oldu. Üyelerimizin de soru gönderdiği mırrlaşımız Erkin Baba'nın yoğunluğu nedeniyle kısa sürdü. 

Kediler nasıl hayatınıza girdi?
Hayvansever'lerden genellikle birbirine benzer cevaplar geliyordur. Ben, biraz gülümseyerek cevaplar vereyim: Kedi aslında karaktersizin tekidir. Tüylerden başka bir numarası yoktur hayatta... Gözleri ne kadar güzel olursa olsun, hain hain bakar etrafına... En sakin gibi durduğu anlarda bile, gözüne kestirdiği hareket eden bir canlının, canına okumak geçer içinden... De, apartman katında köpek bakamadığım için çekiyorum işte şu "kedi" denen nankörü... Hayvan başka bir boyut katar insan hayatına... 

Kedinizi bize tanıtır mısınız?
Şimdi evimizde "ekmek elden su gölden" yaşayan yaratığın adını kızım koydu. Ankara - İran karışımı, pamucuk bir şey, ama adı amerikan: "Betsy"! Daha önceki kedilerimin adları "Mesafeler", "Tül-Ket" filan gibi garip şeyler oldu.

Uzun seyehatlere çıktığınızda kedinizi ne yapıyorsunuz?
Evin elemanını nereye bırakacağız? Seyahatlere beraber gidiyoruz. Konserlere de geliyor. "Rock" dinlemesini sever kendisi... En sevdiği şarkım "Arap Saçı".

Kısırlaştırma hakkındaki düşünceleriniz neler?
Kısırlaştırma konusu hakkında hiç tecrübem yok. Makul bir hareket olabilir. Sıhhatsiz de olabilir. Konu derin...

Sokaklarda sayısız sahipsiz kedi varken sanatçıların ve ünlü isimlerin cins kedi merakına nasıl bakıyorsunuz?
Sokaktakilere "Panter Emel" bakıyor.

Müzik çalışmalarınız nasıl gidiyor?
Devam!

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

25.06.2003

İlgili Başlıklar
Yedikule Brnğ: Zindan konserleri yarı fiyatına
Hayvan barınağı projesi - HAYKOR
Bu Şehri ve Hayatını Kedileriyle Birlikte Severim
    Yorum Yaz

Yorumlar   (12 adet)

Yazan: mamim

Tarih: 24 Şubat 2006

Saat: 17:16

sizlr yaşamanın verdiği stresleri yok eden engüzel ipek böceğisiniz

Yazan: kezboş

Tarih: 03 Şubat 2006

Saat: 21:29

merhaba BETSY sen ne şekrsin öyle allah sana up uzum ömürler versin

Yazan: kanguru

Tarih: 06 Şubat 2005

Saat: 10:23

Boncuk gözlü,güzel gözlü pamuk kedi!Sanki,kardan çıkmış bir kedi Erkin Baba!

Yazan: melda0606

Tarih: 27 Ocak 2005

Saat: 19:55

Yerim ben onu.Şu gözlerle çok kedilerin canını yakar o.Benim de öyle bir kedimin olmasını çok isterdim. ARAP SAÇINI dinlemeye devam et Damla kızım.Erkin Baba ona iyi bak.

Yazan: tugce16

Tarih: 25 Aralık 2004

Saat: 15:12

ÇOK TATLI YERİM ONU GÖZLERİNE HAYRAN
KALDIM BENİM PİSİMDE SEVDİ ONU

Yazan: diary94

Tarih: 06 Temmuz 2004

Saat: 16:29

Zaten bir Erkin baba hayranıyım.Tüm dostlarınız öldü maalesef.(Mahşerin Dört Atlısı'ndan bahsediyorum)Ama bu şeker kedi size her zaman dost olucak.Bu şirinlik ve size uzuuun ömürler diliyorum.

Yazan: dcheese

Tarih: 22 Aralık 2003

Saat: 15:33

Erkin babanın kedisi çok güzel..benim pisimden bile güzel....

Yazan: Bomfunk-MCs

Tarih: 14 Temmuz 2003

Saat: 15:15

Erkin babanın kedisi betsy çok tatlı...
Böyle bir kediye sahip olmak insanı mutlu eder:))

Yazan: MISCHA

Tarih: 10 Temmuz 2003

Saat: 17:13

Pisileri çok tatlı. Kesin benimde bir beyazım olmalı.:))

Yazan: kedinez

Tarih: 30 Haziran 2003

Saat: 18:24

Anladığım kadarıyla Erkin Baba olayı yine o çok ciddi-şakacı tavrıyla anlatmış. Gözümüzden kaçan bir satır var. Hayvan başka bir boyut katar insan hayatına diyor. Evin elemanı diyor. Yani ben kedisini çok sevdiğine inanıyorum.. :) Zaten sevilmeyecek gibi mi Allah aşkınıza, şu gözlerin güzelliğine bakar mısınız yaaw! =)

Yazan: Simla

Tarih: 26 Haziran 2003

Saat: 16:15

ERKİN ABİ MERHABA,
EĞER FIRSATIN OLUR DA OKURSAN BU YORUMU ÇOK MUTLU OLURUM.. BEN KÜÇÜKKEN BİZİ ÜSKÜPTE ZİYARET ETMİŞTİNİZ..HATTA BİRLİKTE YEMEK TE YEMİŞTİK BEN SİZİN ŞARKILARINIZI MIRILDANIYORDUM.. İKİ YIL ÖNCE DE İSTANBULDA CARREFOURDA KARŞILAŞTIK VE BENİ TANIDINIZ.. BENİM DE KEDİM VAR VE HATTA BABAMIN DA .. SİZE ONUN SELAMINI İLETMEME FIRAST OLMAMIŞI ŞİMDİ İLETİYORUM.
KEDİNİLE VE DAMLAYLA NİCE SAĞLIKLI YILLARA

Yazan: igulbuz

Tarih: 25 Haziran 2003

Saat: 21:45

Ben şimdi bu mesajı Damla'ya mı yoksa Erkin bey'e mi yazayım şaşırdım:-) Ancak gerçek şu ki kedileri Betsy çok şirin. Ayrıca üzülerek Erkin babanın "tüy ve karaktersiz" ifadelerine katılmıyorum. Tam tersine pisilerin karakterli ve belki bencilce olacak ama stres yumağı olduğuna inanıyorum.Karakterli ve merhametliler çünkü bunu bizzat onlarca kez yaşadım kedimle.Siz hastayken inliyorken yatağın kenarında çaresizce size bakarak miyavlar ve etrafında döner arasıra gelip patisiyle elinize boynunuza dokunur. Damla'yı yaptığı seçimden dolayı kutluyorum ve Betsy ile güzel seneler diliyorum.
Sevgiler
İlayda ÇOKUSLU GÜLBÜZ

Sayfa başına dönmek için tıklayın
  acelebi - Melike Öner'i...
  luckiya - Pina'ma Mektu...
  luckiya - Narçin Koşder...
  luckiya - Kediler Ölmez...
  maiamelike - Kedigen'in...
Kediler Ölmez, Onlar...
“Kediler ölmez onlar sadece giderler ve bir daha geri gelmezler...”   Böyle diyordu yıllar önce okuduğum bir yazıda... Devamı >>
Pençeli Paylaşımlar
Pençemiz, 9 ayını doldurdu. 21 günlükken evimize gelmişti. Kızımız Cemre, annesi Pençe'yi  beslemeyi reddettiği içi... Devamı >>
Bir Kaşık Paspas, Bi...
'Birden fazla kedi olur mu evde?', 'Bizimki, yeni geleni kabul etmedi geri vermek istiyoruz', 'Yeni bir kedi geldi, eski... Devamı >>
Köşegen Yazarları
Köşegen- Hasan Öztürk - T...
Hacer Kaya - Bencilliğin ...
Zeynep Balkay - Onlar ve ...
Erol Onur - Gitme Zamanı
Vet. Hek. Hakan Boyar - K...
Fadime Yalçınkaya - İnek ...
Bahadır Altay - İranlı
Aydın Can Bekoğlu - Bidon...
Seda Becer - Nedeni Bilin...
Erdal Kaplanseren - Çocuk...

COPYRIGHT © 2000. Her hakkı saklıdır.