| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
kibritkibrit
|
|
Tarih: 24 Mayıs 2010 11:22 Mesaj konusu: yavru kedilere tuvalet eğitimi |
|
|
| anneleri öğretir dediler tuvalet eğitimini.ama dişi kedimiz kendi kuma yapıyor.yavrular ise ortaya yapıyorlar.nasıl öğreticeğiz.üstelik 1,5 aylıklar.böyle alışmalarını da istemıyorum.kimse almak istemez.daha şimdiden almak niyetinde olan yakınlarımız bile öğrenmezlerse istemiyoruz dıyorlar.çaresiz kaldık.annesinin kumunun yanına onlara ayrı kum koyduk.kuma götürdük.kumun üstüne kağıt koyun dediler koyduk.bizden alınan bir yavrunun yeni yuvasında kendıliğinden öğrendiğini söylediler sahipleri.bizde kalan yavrular peki niye öğrenmiyor.anneleri yüz burup şımarıyorlar mı yani.kuru mama yiyorlar.su içiyorlar hepsi tamam tuvalet bir türlü olmuyor.ne yapmamış gerek.yavrular çok tatlı kıyamıyorum.öğrenmeleri şart.nasıl öğretiricek bir fikri olan var mı? |
|
| Başa dön |
|
 |
engeltje
|
|
Tarih: 24 Mayıs 2010 12:48 Mesaj konusu: |
|
|
| Normal mamaya geçtiler mi yoksa hala anne sütü mü alıyorlar? Bildiğim kadarıyla normal mamaya geçene kadar anne gerekli temizliklerini yapıyor. Normal godaya geçtikleri zaman içgüdüsel olarak anneleri anlayıp tek tek hmmm senin tuvalete gitmem lazım hadi bakalım diil enseden tutup taşıyor kuma buraya yapıcaksın diye. ayrı kum koymayın annenin kumuna gitsinler. Ordan kokuyu alırlar çünkü. bide eğer kapalı kutuysa üstünü açın bence kapıdan geçmeyi bilemeyebilirler. Boyları yetmez. Ya da veterinerinizi arayıp sorabilirsiniz de. |
|
| Başa dön |
|
 |
kibritkibrit
|
|
Tarih: 24 Mayıs 2010 17:01 Mesaj konusu: |
|
|
| dişleri çıktı artık hep mama anneleri dişlerden rahatsız oluyor galiba emzırmıyor artık.eskiden temizliklerini yapardı.ama artık yapamıyor.kuru gıda yıyorlar ve anneleri hiç onları kuma götürmedi.annelerinin kumuna ben koyuyorum yapmıyorlar.anneleri yapmadıgına göre biz nasıl ögretebiliriz.ayrı kumu kaldırırım.zaten annesi o kumada yaptı kullandı onu da.bılmıyorum.şaşırdım artık.kedımız geldıgınde 3 aylıktı ve gıder kuma yapardı.bunlar 2 ay olacaklar ve hala yapmıyorlar. |
|
| Başa dön |
|
 |
pisishero
|
|
Tarih: 25 Mayıs 2010 10:34 Mesaj konusu: |
|
|
| Yavru kediler genelde kum kaplarına çıkamıyorlar. Evde yavrumuz olduğu zaman büyük saksıların altlıklarına kum koyup bir parça da annenin dışkısından koyarak koku almalarını sağlıyorum.Onlara daha kolay çıkıyorlar. Birkaç kez kuma koyup,patilerini tutarak kumu eşelemeyi öğretin gerisi gelir.Çok çabuk öğreniyorlar.Kolay gelsin |
|
| Başa dön |
|
 |
|