Üye Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum
 Forum Ana Sayfa   Forum Kuralları  SSSSSS   AramaArama   Üye OlÜye Ol   ProfilProfil   Özel MesajÖzel Mesaj   GirişGiriş 

yavru kedilere tuvalet eğitimi

Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder    Kedigen.Com Forum Ana Sayfası -> Genel Sağlık ve Bakım
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
kibritkibrit

MesajTarih: 24 Mayıs 2010 11:22    Mesaj konusu: yavru kedilere tuvalet eğitimi Alıntıyla Cevap Ver

anneleri öğretir dediler tuvalet eğitimini.ama dişi kedimiz kendi kuma yapıyor.yavrular ise ortaya yapıyorlar.nasıl öğreticeğiz.üstelik 1,5 aylıklar.böyle alışmalarını da istemıyorum.kimse almak istemez.daha şimdiden almak niyetinde olan yakınlarımız bile öğrenmezlerse istemiyoruz dıyorlar.çaresiz kaldık.annesinin kumunun yanına onlara ayrı kum koyduk.kuma götürdük.kumun üstüne kağıt koyun dediler koyduk.bizden alınan bir yavrunun yeni yuvasında kendıliğinden öğrendiğini söylediler sahipleri.bizde kalan yavrular peki niye öğrenmiyor.anneleri yüz burup şımarıyorlar mı yani.kuru mama yiyorlar.su içiyorlar hepsi tamam tuvalet bir türlü olmuyor.ne yapmamış gerek.yavrular çok tatlı kıyamıyorum.öğrenmeleri şart.nasıl öğretiricek bir fikri olan var mı?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör. Özel mesaj gönder
engeltje

MesajTarih: 24 Mayıs 2010 12:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Normal mamaya geçtiler mi yoksa hala anne sütü mü alıyorlar? Bildiğim kadarıyla normal mamaya geçene kadar anne gerekli temizliklerini yapıyor. Normal godaya geçtikleri zaman içgüdüsel olarak anneleri anlayıp tek tek hmmm senin tuvalete gitmem lazım hadi bakalım diil enseden tutup taşıyor kuma buraya yapıcaksın diye. ayrı kum koymayın annenin kumuna gitsinler. Ordan kokuyu alırlar çünkü. bide eğer kapalı kutuysa üstünü açın bence kapıdan geçmeyi bilemeyebilirler. Boyları yetmez. Ya da veterinerinizi arayıp sorabilirsiniz de.
Başa dön
kibritkibrit

MesajTarih: 24 Mayıs 2010 17:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dişleri çıktı artık hep mama anneleri dişlerden rahatsız oluyor galiba emzırmıyor artık.eskiden temizliklerini yapardı.ama artık yapamıyor.kuru gıda yıyorlar ve anneleri hiç onları kuma götürmedi.annelerinin kumuna ben koyuyorum yapmıyorlar.anneleri yapmadıgına göre biz nasıl ögretebiliriz.ayrı kumu kaldırırım.zaten annesi o kumada yaptı kullandı onu da.bılmıyorum.şaşırdım artık.kedımız geldıgınde 3 aylıktı ve gıder kuma yapardı.bunlar 2 ay olacaklar ve hala yapmıyorlar.
Başa dön
pisishero

MesajTarih: 25 Mayıs 2010 10:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yavru kediler genelde kum kaplarına çıkamıyorlar. Evde yavrumuz olduğu zaman büyük saksıların altlıklarına kum koyup bir parça da annenin dışkısından koyarak koku almalarını sağlıyorum.Onlara daha kolay çıkıyorlar. Birkaç kez kuma koyup,patilerini tutarak kumu eşelemeyi öğretin gerisi gelir.Çok çabuk öğreniyorlar.Kolay gelsin
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder    Kedigen.Com Forum Ana Sayfası -> Genel Sağlık ve Bakım
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)