| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
brokendreams
|
|
Tarih: 05 Mayıs 2010 03:41 Mesaj konusu: Kedim çok tüy dökmeye başladı.... |
|
|
| Bir yaşında bir kedimiz var.Son zamanlar çok tüy dökmeye başladı.Bu mevsimde tüy dökülmesi normal olduğunu biliyorum ama bu normalini bile geçti,baya toplam şeklinde tüy döküyor,ve bazen de kaşındığını görüyorum.Veterinere sorduk bir şey olmaz mevsimsel deyip önemsedi.Ayrıca kedimiz erkek ve kısırlaştırılmadı daha,ben acı çeker diye kıyamıyorum ameliyat ettirmeye ama bu son zamanlar sürekli dışarıya çıkma isteyi var,sürekli kapının önünde durup ağlıyor,tabi o böyle yapınca ben de üzülüyorum,ne yapacağımı bilmiyorum..... |
|
| Başa dön |
|
 |
gnr
|
|
Tarih: 05 Mayıs 2010 10:19 Mesaj konusu: |
|
|
HİÇ düşünmeyin ,hemen ama hemen kısırlaştırın ,5 dişi 1 erkek kedim var , hepsi kısır,böylece onları belli hastalıklardan korumuş oluyorum , kızgınlığa girip kaçmalarını engelliyorum , doya doya gezip bahçede geliyorlar..Siz kapıdan çıkarmazsanız o camdan bile atlayabilir eğer ciddi derecede çifleşme sinyali alırsa..Sanırım kısırlaşması camdan atlamasından iyidir, Allah korusun...
Hem de erkek kediler koku bırakmaya baslayınca oldukça ağır bir koku oluyor,bunları yasamamanız için hemen kısırlaştırın ,ağrı sızı olmuyor düşündüğünüz gibi merak etmeyin ,bugune kadar birsürü kedi kısırlaştırdım ,hepsi kurtulup daha mutlu bir ömür sürüyorlar... _________________ bademmülayimzeytinaskım |
|
| Başa dön |
|
 |
brokendreams
|
|
Tarih: 05 Mayıs 2010 16:18 Mesaj konusu: |
|
|
Evet koku oluyor,ev bazen çok fena derecede kokuyor,biz alıştık kokuya ama dışarıdan gelenler hemen fark ediyorlar.O zaman kısırlaştırmaya götüreyim ama bir keresinde aşıya götürdüğümüzde vette kısırlaştırılmış bir kedi görmüştüm ve karnında baya dikilmiş bir yarası vardı ve onu görünce korktum ben,yani zor olacak kedicik için,,,,
En son brokendreams tarafından 05 Mayıs 2010 16:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
jasemin_34
|
|
Tarih: 05 Mayıs 2010 17:17 Mesaj konusu: |
|
|
| bizimde bi erkek kedimiz var kısırlaştırmayı bi ara düşündüm ama tombul bir kedi kısırlaştırılınca ddaha kilo alır diye ve kısırlaştırma sonrasında erkek kedilerde başka bi sorun ortaya çıkıomuş aklıma şimdi gelmio sanırım tuvaletiyle ilgili...Erkek kedileri kısırlaştırma dişi kediye oranla sağlığını dahamı çok etklio bunun hakkınd bilginiz varmı? |
|
| Başa dön |
|
 |
gnr
|
|
Tarih: 09 Mayıs 2010 18:50 Mesaj konusu: |
|
|
çok bilgim yok ama erkek kedilerin kısırlaşması dişilerden kat kat basit,dişiler biraz daha kapsamlı bir operasyon geçiriyorlar ama 2 günde gececek olan bu sıkıntı bir ömür daha iyi yasamalarına sebep oluyor..
5 dişi kedimden 2si tombulca ama kesinlikle obez değiller,tahminimce 4 kilodan fazla da değillerdir,diğerleri zaten cok ince , erkek kedim de tay gibi incecik sağlıklı bir oğlan...
doğru beslenmeyle aşırı sismanlamaları engellenebiliyor...
O kokuya siz alısmısınızdır tabi ama beni çok etkiliyor mesela,gecen gun eve bir sokak kedisi girmis ve koku bırakmıs ,günlerce temizlemem gerekti kokuyu yok etmek için..
öyle dev yarıkları ,korkunc dikişler filan olmuyor kısırlaşmada,önemli olan işinin ehli ,tecrübeli bir veterinerin bunu yapması... _________________ bademmülayimzeytinaskım |
|
| Başa dön |
|
 |
|